Нова акция на ГДБОП се провежда към този час в

...
Нова акция на ГДБОП се провежда към този час в
Коментари Харесай

Нова акция на ГДБОП в местната кабеларка DCC, униформени претърсват офиса в Пловдив

Нова акция на ГДБОП се организира към този час в локалната кабелна телевизия DC Corporation, правоприемник на " Цифрова кабелна корпорация “ (DCC). Антимафиотите са влезнали в офиса на бизнесцентър " Хеброс " на бул. " Марица " 154. На място има бус на полицията и няколко цивилни автомобила.

При опит за свързване с кабелният оператор, телефинът на компанията дава непрекъснато заето, заяви.

Акцията се организира като продължение на профилираната интервенция от месец юни, когато от офиса бяха конфискувани голям брой документи и техника. Причината е, че кабелната телевизия още веднъж е излъчвала телевизионни канали, без да заплаща на снабдители. Тогава клиентите останаха без услуги в продължение на няколко дни.

Припомняме, че спецоперацията през лятото беше по дело на Районна прокуратура - Пловдив. Делото беше формирано по голям брой сигнали от разнообразни малките екрани, на които компанията, която дава телевизионни и интернет услуги,  не е плащала с години права. Големи малките екрани бяха сезирали прокуратурата за нелоялните практики и в Пловдив, които по всичко наподобява, че не престават и към сегашния миг.

Компанията DC Corporation е правоприемник на кабеларка " Цифрова кабелна корпорация “ (DCC). Повече от 10 години някогашните събственици на компанията Иван Гологанов и Красимир Кирев водиха война за дялове от компанията. Войната включваше освен десетки каузи в съда, само че и същински военни дейности - рязане на кабели, саботажи, оставяне на хиляди клиенти без телевизия и интернет, палежи. 

Кабелният оператор DCC стартира активността си в Пловдив преди 20 години със сливането на „ АТВ САТ “ (собственост на Гологанов) и „ ТВ САТ КОМ “ на Кирев. Задругата се разпада през април 2010 година, когато на общо заседание на сдружението Кирев упреква Гологанов, че е правил злоупотреби с фирмено имущество и поради това го изключва от съдружието.
Гологанов отвръща с искова молба в съда, само че до момента в който трае делото (което той губи на първа инстанция) излиза наяве, че Кирев му е подложил динена кора, още до момента в който са били дружно. Оказва се, че всички строителни позволения за създаване на мрежата по региони в Пловдив са издадени на „ ТВ САТ КОМ ”, а DCC се явявала неин наемател.

След серия срязани оптични кабели, опити за нелегално лишаване на кабелната мрежа, на 21 февруари 2011 година магистратите в Пловдивски областен съд отсъждат в интерес на Кирев и му издават изпълнителен лист за въвод във притежание на мрежата.. И тъй като ролята на жертва не му харесва, взема решение да работи отвън закона. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР