Нова агенция за публичните предприятия и инвестициите ще управлява предприятията,

...
Нова агенция за публичните предприятия и инвестициите ще управлява предприятията,
Коментари Харесай

Нова агенция ще ръководи държавните предприятия

Нова организация за обществените предприятия и вложенията ще ръководи предприятията, които са над 50% държавна благосъстоятелност.  Това излиза наяве от план за нов закон, представен от в. " 24 часа ".

``
реклама

Законовите промени идват поради желанието ни да влезем в чакалнята на еврозоната (ERM II) и в Банковия съюз на Европейски Съюз. Заради това следва да осъществим изискване за възстановяване на ръководството на държавните предприятия.

Първото, което планува законът, е, че организациите за приватизация и за вложения се сливат в новата конструкция. Въпросната организация ще прави разбор на предприятията и в случай че те правят най-вече обществени услуги, ще бъдат преобразувани в административни структури. Ако активността им е комерсиална, ще бъдат търговски сдружения. Дали предприятия, регламентирани от специфични закони, като тези в енергетиката да вземем за пример, да останат с принципал съответния министър, или ще са в организацията, ще взема решение Министерският съвет.

Първоначално към организацията ще отиде пакет от предприятия, като този портфейл ще се уголемява, тъй че да обхване всички, написа в претекстовете към закона.

Премахва се описът с предприятия, неразрешени за приватизация.  Разрешение за продажба на всяка компания с над 50% държавен дял ще се взема от Народното събрание . Продажбата на обособени елементи от държавните предприятия се взема решение от държавното управление. Продажбата на обособени елементи от лечебни заведения - частна държавна благосъстоятелност, с данъчна оценка над 10 000 лева става с разрешението на организацията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Послед
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР