Нова агенция ще финансира изследванията в ИТ сигурността, за да

...
Нова агенция ще финансира изследванията в ИТ сигурността, за да
Коментари Харесай

Германия изгражда независима от САЩ киберсигурност

Нова организация ще финансира проучванията в ИТ сигурността, с цел да приключи потреблението на непознати цифрови технологии за тази цел

Германия желае да поеме водеща роля в региона на осведомителната сигурност на интернационално равнище

„ Трябва да признаем, че изоставаме [в сферата на киберсигурността] и когато някой изостава, той се нуждае от изцяло нови подходи ”, споделя външният министър Хорст Зеехофер

Германия се насочва към лични проучвания и разработки в сферата на осведомителната сигурност , в устрема си към самостоятелност от Съединени американски щати , стана ясно през седмицата от изказване на министъра на външните работи на страната.

Правителството на най-голямата европейска стопанска система основава нова организация за финансиране на научните проучвания в региона на киберсигурността, с цел да приключи потреблението на непознати цифрови технологии за тази цел – от Съединени американски щати, Китай и други страни.

Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи по време на взаимна конференция с министъра на защитата Урсула фон дер Лайен, че Германия се нуждае от нови принадлежности, с цел да стане най-хубавият състезател в региона на кибернетичната сигурност и за подсилване на европейската сигурност и самостоятелност.

„ Нашата обща цел е Германия да поеме водеща роля в региона на осведомителната сигурност на интернационално равнище ”, сподели Уедхофер, представен от Ройтерс. „ Трябва да признаем, че изоставаме и когато някой изостава, той се нуждае от изцяло нови подходи ”.

„ Трябва да признаем, че изоставаме [в сферата на киберсигурността] и когато някой изостава, той се нуждае от изцяло нови подходи ”, споделя външният министър Хорст Зеехофер
Агенцията е взаимен план на министерствата на вътрешните работи и защитата. Както доста други страни, Германия е изправена пред ежедневни хакерски офанзиви, ориентирани към държавни и индустриални компютърни мрежи. Същевременно, държавното управление е загрижено за зависимостта си от американските технологии.

„ Като федерално държавно управление, ние не можем да бездействаме, когато потреблението на стратегически значими технологии с високо равнище на отбрана се управляват от други държавни управления. Ние би трябвало надеждно да пазиме и развиваме такива основни технологии на нашата цифрова инфраструктура ”, сподели още Уедхофер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР