Нова, 26-та комисия създадоха депутатите в парламента. Тя е по

...
Нова, 26-та комисия създадоха депутатите в парламента. Тя е по
Коментари Харесай

Въпреки резервите на ПП: ГЕРБ, ДПС и ДБ създадоха нова комисия за контрол на евросредствата

Нова, 26-та комисия сътвориха депутатите в Народното събрание. Тя е по предложение на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, на съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и ще би трябвало да упражнява надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове. Новата комисия стана следващият мотив за нападки и обвинявания, макар уверенията, че напрежение в ръководещото болшинство няма.

След обвиняванията за злоупотреби с европейски средства сред ръководещите некоалиционни сътрудници, болшинството в Народното събрание сътвори специфична комисия, която да следи по какъв начин се изразходват евросредства.

Дебатът в пленарна зала се трансформира в замяна на обвинявания от опозицията към Политическа партия.

„ Асен е бездънна яма и тук отговорността е на ГЕРБ и Движение за права и свободи, щото вие му дадохте тази опция “, съобщи от трибуната Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ Виждаме, че шамарите културно Политическа партия -ДБ. Ми вземете им цялата комисия, недейте да пъпкувате комисии, тъй като е неуместно “, съобщи Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

„ Сега е съвременно да се бие по ПП-ДБ и те си го заслужават. Първо, тъй като се слагат сами в тази унизителна обстановка и второ, тъй като имат нечисти планове във връзка с проекта за възобновяване. Заслужавате си го, сътрудници “, счита Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.

Въпреки че под предлагането за основаването на комисията няма автограф на Политическа партия, те я поддържаха.

„ Единственото, което вършим, е да дадем още едни пари за ръководители, зам.-председатели, коли, тъй че вършим едно безсмислено деяние, само че с цел да избегнем всевъзможни спекулации ще подкрепим “, изясни Стою Стоев от Политическа партия.

Въпреки, че под основаването на комисията стои подписа на Бойко Борисов, който успокои, че напрежение сред ГЕРБ и Политическа партия няма,  депутатите от партията продължиха с нападките.

„ Почнаха едни пояснения - това били авансово описи, не били дефинитивни …какво вършат въобще тук тези компании “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

„ Ако в действителност някои сътрудници си фантазират, че могат да откраднат 1,5 милиарда и да ги разпределят на три компании и в случай че това Народно събрание го разреши - господин Василев, прав сте, че сме за някъде “, съобщи и Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„ Ние направляваме тия неща с комисии, а би трябвало да ги направляваме с прокуратурата “, сподели самостоятелният Радостин Василев.

В пост във Facebook съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява, че основаването на новата комисия е “пореден пиар ” и следващ “мним скандал ” на депутати от ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР