Нов златен медал в двубоя спечелиха българските щанги на продължаващия

...
Нов златен медал в двубоя спечелиха българските щанги на продължаващия
Коментари Харесай

Божидар Андреев с титла на турнира в памет на Наим Сюлейманоглу

Нов златен орден в дуела завоюваха българските щанги на продължаващия в турския град Газиантеп огромен интернационален шампионат в памет на именития Наим Сюлейманоглу. В категория 81 кг Божидар Андреев сграбчи купата с дуел 352 кг. В изхвърлянето възпитаникът на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев се класира трети със 155 кг, пред него със 158 кг се подредиха представители на Албания и Латвия. В изтласкването обаче българинът бе решителен и със 197 кг си обезпечи златото и в придвижването, и в крайното класиране.


Това е следващият огромен триумф за Божидар, който през тази година стана европейски първенец за мъже в Батуми, бронзов медалист за мъже от международното в Патая, а преди две седмици сграбчи европейска купа и при 23-годишните в Букурещ. В края на тази седмица Андреев ще се състезава в следващия кръг на немската Бундеслига.

Така България към този момент има четири медала и двама първенци единствено в дуелите на мемориала в памет на Наим, който е олимпийска подготовка за игрите в Токио 2020. Вчера Стилян Гроздев отнесе конкуренцията за купата в кат. 67 кг, а Даниела Пандова и Мая Иванова завоюваха бронзови медали надлежно в кат. 49 кг и 55 кг.

Последният наш представител в Газиантеп е Васил Господинов, той ще подвига на следващия ден, неделя, в кат. 109 кг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР