Нов завод за електрокомпоненти ще се изгражда в землището на

...
Нов завод за електрокомпоненти ще се изгражда в землището на
Коментари Харесай

Добрата новина: Строят голям немски завод край Пловдив

Нов цех за електрокомпоненти ще се построява в землището на с. Белозем „ Вюрт Електроник ИБЕ БГ “ ЕООД, оповестява „ Марица “. То е дъщерно сдружение на немския тръст Würth Elektronik iBE GmbH, който от 15 година оперира на българския пазар.

Негови клиенти са реномирани европейски и международни автомобилни производители. В капиталовото предложение е посочено, че новият цех ще се разположи на повърхност от 20 065 кв. метра.

Дейността на компанията е полуавтоматизирана и се състои в произвеждане на дросели за автомобилната индустрия - навиване на медни бобини и залепване на феритни ядра. В новия цех, който ще е в съседство със сегашната индустриална база, ще се прави превозване на първични материали, лепене, темпериране, заваряване, формоване, краен надзор и навиване.

От сдружението твърдят, че промишлените боклуци, формирани при употребата на обекта, ще се съхраняват на площадка в подобаващи съдове и по-късно ще се предават на лицензирани компании за преработване.

По последни данни на Национален осигурителен институт, сега във „ Вюрт Електроник ИБЕ БГ “ работят над 500 индивида. C изгpaждaнeтo нa нoвaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa кoмпaниятa плaниpa дa пoвиши пpoизвoдcтвeния cи кaпaцитeт c oкoлo 20% и дa yвeличи бpoя нa paбoтeщитe.

Würth Elektronik iBE GmbH е компания с бързо развиване. Създадена е през 1982 година в дребен гараж в Германия. Основателите се възползват от бързото навлизане на електронните съставни елементи за колите. Имат фабрики в Мексико, Германия и Китай, като най-големият е този в България.

От финансовия доклад за 2017 година е видно, че Вюрт Електроник Ибе Бг ЕООД регистрира нарастване на чистите доходи от продажби с 28,38%. Същата година представителството на Бавария в България отличи с почетната премия - Баварския порцеланов лъв, компании, които вземат участие интензивно в развиването на икономическите връзки сред България и Бавария.

В категория Баварско дружество с активност в България победител стана „ Вюрт Електроник ИБЕ БГ “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР