Нов зърнен терминал към пристанище Варна е вече в експлоатация.

...
Нов зърнен терминал към пристанище Варна е вече в експлоатация.
Коментари Харесай

Нов зърнен терминал работи на пристанище Варна-запад

Нов зърнен терминал към пристанище " Варна " е към този момент в употреба. Приключил е първи стадий от инвестиция за над 25 млн. евро. Чрез нова профилирана обработваща система за зърно на пристанищен терминал " Варна-запад " (на към 30 км. западно от град Варна - б. р.) към този момент е обработен първият транспортен съд с пшеница, оповестиха от пресцентъра на пристанището.

Системата е въведена в употреба в резултат на капиталово партньорство сред фирмите " Пристанище Варна " " ЕАД и " Зърнен терминал Варна-запад " АД. Тя съставлява цялост от софтуерни нововъведения и инфраструктурни решения, които се чака да подобрят успеваемостта и конкурентоспособността на двете сдружения и на клиенти и търговци от целият район.

На 6 октомври 2023 година на 8-мо корабно място на пристанищен терминал " Варна-запад " през профилираната апаратура сполучливо е приключена обработката на 180-метровия транспортен съд " HTK Fortune ", претрупан с 35 000 тона българска пшеница, с направление Алжир. Износител на зърното е " Кофко Интернешънъл България " ЕООД.

Нововъведената обработваща система разрешава реализиране на товарни правила от 450 тона на час или към 10 000 тона в денонощие на една работна точка. Първият стадий от инвестицията включва рационализация на товарния развой посредством потребление на профилирана машина за товарене на зърно " Ship loader ", софтуерни транспортни ленти и въздушни конвейори, съчетани с новоизградена инфраструктурата за приемане, автоматизирано пробовземане и предпазване на зърно. Така се обезпечават оптимални условия за товарене на кораби и обработка на зърното с висока продуктивност и акуратност посредством щадяща околната среда технология.

До 12 месеца се чака да бъде въведено в употреба ново сложно софтуерно съоръжение, което да разреши двойно нарастване на товарните правила на профилираните уреди, като корабната норма на товарене да доближи над 20 000 тона за денонощие. Общите благоприятни условия на терминала ще разрешават паралелна профилирана обработка на няколко кораба със зърно, с цел да се обезпечи над 35 000 тона общ експорт за денонощие. До момента е построен потенциал за предпазване на 100 000 тона зърно. След довеждане докрай на капиталовите процеси ще могат да се обработват над 2 милиона тона зърно годишно единствено на терминал " Варна-запад ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР