Нов заместник-кмет по екологията ще има Столичната община. Кметът Йорданка

...
Нов заместник-кмет по екологията ще има Столичната община. Кметът Йорданка
Коментари Харесай

Фандъкова приела оставката на заместника си по екологията

Нов заместник-кмет по екологията ще има Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова разгласи в петък, че е приела оставката на досегашната си заместничка Йоана Христова и до десетина дни ще разгласи кой заема мястото ѝ.

Христова желала да напусне още предходната година, а аргументите ѝ били персонални, сподели в петък Фандъкова. Формално молбата за овакантяване на Христова била от февруари и сега течал 3-месечен период за предупреждение. " Аз я бях помолила да остане, с цел да се ориентираме в тази рецесия, с цел да подготвим дейностите за разчистване и озеленяване. Причините за напускането ѝ са надълбоко персонални. Няма никаква друга причина. Благодарна съм ѝ за работата ", разяснява кметът.

Миналата седмица съветници от опозицията желаеха оставката на Христова поради проблемите със забавения ремонт на Западния парк в столицата. Крайният период за завършването му се отсрочва към този момент няколко пъти, а последният към този момент изтича през март следващата година. Паркът е разкопан към този момент две години, а съгласно общината забавянето на плана не се дължи на строителя, а на фактори като неприятно време, сбъркан план и даже риск от закъснение на доставките на материалите поради разпространяването на ковид по света и у нас.

Христова отговаряше за почистването, оползотворяването на отпадъците, проблемите с въздуха, както и за озеленяването на града.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР