Нов закон в Испания задължава всички лица над 6-годишна възраст

...
Нов закон в Испания задължава всички лица над 6-годишна възраст
Коментари Харесай

В Испания маските стават задължителни дори на плажа

Нов закон в Испания задължава всички лица над 6-годишна възраст да носят маски на открити и закрити обществени места. От май 2020 година насам маската е наложителна мярка за битка с епидемията от COVID-19. Досега обаче не беше наложително да се носят маски на открити публични места, където е допустимо спазването на отдалеченост от 1,5 метра. 

Сега, маските стават задължителни дори по време на слънчеви бани на плажа, на басейна или в парка. Изключения ще се вършат единствено за хора с потвърдени дихателни проблеми или инвалиди, които не могат сами да си слагат и махат маската. Маска няма да се изисква и при самостоятелни спортни извършения. 

Ако обаче тичате или карате колело с другари и сте без маска рискувате да бъдете санкционирани със сериозна сума. Маските са наложителни във всички типове превоз - рейсове, кораби, самолети и други, даже в персоналния ви автомобил, в случай че в него има лице, което не е от вашето семейство. 

" Важно е жителите да знаят, че не сме стигнали до стадия да се отпускаме. Не можем по наикакъв метод да си позволим да бъдем непредпазливи ", съобщи говорителят на държавното управление Мария Хесус Монтеро.

Новата мярка ще остане в действие до момента в който централното държавно управление на Педро Санчес разгласи края на здравната рецесия. Регионалните държавни управления обаче имат право да затегнат рестриктивните мерки при нужда. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР