Нов закон в Гърция вече разрешава разводите да стават експресно

...
Нов закон в Гърция вече разрешава разводите да стават експресно
Коментари Харесай

Нов ключов закон за разводите в Гърция!

Нов закон в Гърция към този момент позволява разводите да стават експресно единствено при нотариус, като по този начин отпада остарелия разхитителен до момента метод за анулиране на браковете, написа " Български вести ".

Законът влезе в действие в навечерието на Коледните празници и че при съществуването на взаимно единодушие, разводите ще се правят при нотариус, като за задачата няма да е належащо да се чака с месеци в първоинстанционен съд.

Уточнява се, че разтрогването на браковете ще става за доста малко време даже в отсъствието на двойките, защото се дава опция на заинтригуваните страни да не участват на този акт при нотариуса, а да упълномощят своите юристи. В този смисъл разтрогването на браковете към този момент е въпрос на няколко часа.

Решението за анулиране на църковен брак пък ще бъде обявявано от прокурор от първоинстанционен съд, само че след авансово нотариално заверено искане на заинтригуваните лица. В закона е очакван и затвор от шест месеца до една година за всяка от страните, нарушила съглашението, в което са дефинирани и изискванията по развъждането на малолетните деца, показват още изданията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР