Нов закон в Бавария изисква поставяне на кръстове на всички

...
Нов закон в Бавария изисква поставяне на кръстове на всички
Коментари Харесай

Нов закон в Бавария изисква поставяне на кръстове на всички обществени сгради

Нов закон в Бавария изисква слагане на кръстове на всички публични здания за опазване "идентичността " на провинцията, написа "Гардиън ".
Новият закон, който планува слагане на християнски кръстове на входа на всички публични здания, ще влезе в действие в южната немска провинция в петък, макар че не е одобряван от известни членове на католическата черква и водещи богослови.
С самодейността "Дълг към кръста " министър председателят Маркус Сьодер от Християнсоциалния съюз желае да укрепи баварската еднаквост на фона на мюсюлманската имиграция.
Провинцията беше една от най-засегнатите по време на бежанската кризапрез 2015 година, защото Германия беше залята от съвсем 1 милион имигранти.
Сьодер, който закачи кръст на стената в кабинета си, съобщи: "Искаме да дадем явен сигнал, че хората имат предпочитание да подчертаят идентичността си ".
Според църковни лица разпятието е набожен знак и не би трябвало да бъде свеждано до фолклорен предмет и районна традиция.
Премиерът неведнъж съобщи, че кръстът не би трябвало да бъде обсъждан като набожен знак, а по-скоро като културен, който е централна част от баварската еднаквост.
В Бавария 50% от жителите са католици, 19% - протестанти, а 4% - мюсюлмани.
Наскоро направено изследване на Infratest dimap демонстрира, че 56% от баварците поддържат новия закон за кръста, а 38% са срещу. Най-голяма е поддръжката измежду поддръжниците на "Алтернатива за Германия " и Християнсоциалния съюз.
Някои обществени институции, в това число учебни заведения и музеи, се оповестиха против новото предписание. Студенти предизвестиха, че ще стачкуват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР