Нов закон предвижда тлъсти глоби и затвор за “интернет знаменитоститеСъздава

...
Нов закон предвижда тлъсти глоби и затвор за “интернет знаменитоститеСъздава
Коментари Харесай

Франция погва онлайн-инфлуенсърите

Нов закон планува тлъсти санкции и затвор за “интернет звездите ”
Създава се специалност “инфлуенсър-агент ” за надзор на връзките с компаниите

Франция афишира война на инфлуенсърите и изключително на тези, които разпространяват рискови практики като хазарт или вземане-даване с криптовалути, както и козметична хирургия за младежи. Разцепени съвсем на две от гласуваната преди десетина дни оспорвана пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон, депутатите от Националното заседание най-неочаквано се сплотиха в разправата с така наречен авторитетни лица в мрежата. И гласоподаваха законопроект против “интернет звездите ”, както назовават инфлуенсърите медиите край Сена, който има за цел да контролира и управлява техните прекомерно спорни и постоянно рискови бизнес-практики.

Според дружния план на френските национални избраници новият нормативен акт би трябвало да постави завършек на “закона на джунглата ” в мрежата, който инфлуенсърите употребяват за прикриване на съдействието си с известни брендове, за укриване на налози, за пране на пари и за други финансови далавери. Но на мушката на законодателите са на първо място някои практики на “интернет звездите ”, които в този момент са необятно публикувани в мрежата, въпрки сериозните опасности за здравето и благодентствието на милиони хора. Като се стартира с популяризирането на козметичната хирургия даже измежду младежите, в това число всред младежи в нежна възраст и се стигне до стимулиращи лекарства и питиета, не рядко с опойващи вещества. Всички изредени до тук практики отсега нататък ще се считат за закононарушения и ще бъдат наказвани с санкции до 300 хиляди евро и със затвор до шест месеца.

Франция взема също по този начин сурови ограничения против насърчаването от инфлуенсърите на рискови финансови вложения изключително в информатиката, на далаверите с криптовалути и на
хазарта. Законодателите оферират също така да бъде основана нова специалност “инфлуенсър-агент ”, като упражняващите я лица ще би трябвало да станат медиатори сред “интернет звездите ” и комерсиалните марки за да се управлява алъш-вериша. Нормативният акт цели и контролиране, държане под око и систематизиране на работещите от чужбина инфлуенсъри, като да вземем за пример тези в Дубай, където френската колония е голяма. Новият закон, който би трябвало да бъде гласуван и в Сената, планува също по този начин, всяко “лице с въздействие ” посредством интернет, само че настоящо отвън границите на Европейския съюз, да подписа гражданска застраховка в Съюза, с цел да компенсира възможни вреди на физически и юридически лица от работата си в мрежата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР