Нов закон, който забранява търговията в Полша в неделни дни,

...
Нов закон, който забранява търговията в Полша в неделни дни,
Коментари Харесай

Магазините в Полша останаха затворени в неделя заради приет нов закон

Нов закон, който не разрешава търговията в Полша в неделни дни, влезе в действие и супермаркетите и други търговски обекти останаха затворени, съобщи Агенция Франс Прес. Промяната в закона беше инициирана от профсъюза „ Солидарност ” и подкрепена от католическата черква.

Първоначално магазините ще остават затворени всяка втора и трета неделя от месеца.

От следващата година магазините ще работят единствено в последния неделен ден от месеца, преди през 2020 да влезе в действие дефинитивна възбрана.

„ Солидарност ” се стимулира с нуждата личният състав в магазините също да може да си почива в дните, които са неработни за останалата част от страната.

Либералната съпротива и други съперници настояват, че това ще ограничи опциите на студенти да работят почасово и ще понижи приходите от покупки на жители на прилежащите балтийски републики, Беларус, Украйна и Словакия, които пазарят в Полша в края на седмицата.

„ Вместо да забраняваме търговията, би трябвало да мотивираме чиновниците с двойна отплата в неделен ден ”, сподели пенсионер, интервюиран край супермаркет в столицата Варшава.

Но друга пенсионерка сподели, че това е положително решение, тъй като в неделя хората вървят на черква и посещават фамилията си.

Законът се отнася за задгранични търговски вериги супермаркети и за други търговци, които не са с полски генезис.

Все отново, опцията за извършване на покупки онлайн се резервира, а по-малките частни магазини, сред които пекарници и бензиностанции, ще работят.

Унгария се отхвърли от въвеждането на сходна мярка, която се оказа мощно непопулярна. Швейцария и Норвегия лимитират извършването на покупки в неделя, а Австрия вкара цялостна възбрана.

Досега магазините в Полша не работеха 12 дни в годината, на огромни национални и интернационалните празници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР