Нов закон, който ще влезе в сила в Германия през

...
Нов закон, който ще влезе в сила в Германия през
Коментари Харесай

И в Германия ще има закон за равното заплащане на мъжете и жените

Нов закон, който ще влезе в действие в Германия през уикенда, ще поддържа настояванията на дамите за равноправно възнаграждение, заяви през днешния ден немският министър на фамилията, възрастните хора, дамите и младежта Катарина Барли, представена от ДПА.

Ако една жена е сигурна, че ще получи по-ниско заплащане от мъж, тогава тя може да предяви искания за равно възнаграждение при осъществявана идентична или еквивалентна работа, сподели Катарина Барли.

От събота, когато влиза в действие законът, чиновниците ще имат опция да схванат кои от сътрудниците им печелят повече, добави Барли.

Новият закон, чиято цел е да заличи разликата в заплащането сред мъжете и дамите при осъществяване на една и съща работа, се отнася за компании с над 200 чиновници.

Въпросът какъв брой получават хората към момента е табу, сподели министърът, която е член на левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП). Така множеството дами не знаят какъв брой получават спрямо сътрудниците си мъже, които правят същата или еквивалентна работа, означи тя.

Ако жена получава по-малко от сътрудника си мъж, в този момент ще може да се обърне към представителите на вътрешния профсъюз на компанията, добави Барли.

По-рано тази седмица Исландия стана първата страна в света, в която е нелегално да се заплаща по-малко на дамите, в сравнение с мъжете, за една и съща работа. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР