Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села

...
Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села
Коментари Харесай

Нов водопровод ще захранва с питейна вода три бургаски села

Нов тръбопровод ще зарежда с питейна вода трите бургаски села Маринка, Твърдица и Димчево, оповестяват от Община Бургас. Той се построява по план на Община Бургас. Към този миг са завършили строително-монтажните работи на първия стадий от неговата реализация, който включва създаване на основен довеждащ тръбопровод от магистрален тръбопровод „ Ясна поляна-Бургас “, строителство на нова водоснабдителна помпена станция в с. Маринка, тласкател от помпена станция „ Маринка “ до съществуващи напорни водоеми за с. Твърдица и с. Маринка, реорганизация на основен водопроводен клон от напорен водоем за с. Маринка, реорганизация на действителен напорен водоем за с. Маринка и създаване на спомагателен водоем за с. Твърдица. На вторият стадий от построяването на новата водоснабдителна мрежа ще се обезпечи зареждането и на селата Димчево и Твърдица.
През последните 20 години в трите бургаски села водоснабдяването беше съпроводено с редица проблеми. В момента те се зареждат от лични водоизточници. Маринка и Твърдица черпят вода от кладенци в землището на село Извор. Водата в Димчево идва от шахтов бунар и нов сондаж.
Тези източници не могат да обезпечат положително доставяне. Слабият дебит постоянно става причина чешмите да текат постепенно, а при повишаване на потребителите през летния сезон се прибягва до режим на водоснабдяването. Съществуващите до този миг снабдителни уреди са построени от етернитови тръби, които са амортизирани и постоянно се получават повреди.
Новоизграденият тръбопровод ще обезпечи нужното количество питейна вода за битови потребности в трите обитаеми места, прилежащите им вилни зони и ще разреши обособяването на нови терени в регулация. Водоснабдяването към този момент ще се реализира не от старите източници, а посредством връзка с магистрален тръбопровод от система „ Камчия “ посредством помпена станция „ Победа “. Това от своя страна ще подсигурява по-добро качество на питейната вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР