Нов вид воден бръмбър, открит в Малайзийската част на остров

...
Нов вид воден бръмбър, открит в Малайзийската част на остров
Коментари Харесай

Кръстиха бръмбър на Леонардо ди Каприо

Нов тип воден бръмбър, открит в Малайзийската част на остров Борнео, беше кръстен на холивудския артист Леонардо ди Каприо, заяви английският „ Гардиън “

Малкото черно насекомо бе кръстено на името на звездата от „ Титаник “ и „ Завръщането “ в символ на самопризнание за неговата дългогодишна активност за отбрана на околната среда и правата на животните.

Бръмбърът е бил открит от необучени доброволци по време на експедиция в Борнео, проведена от учени от университета Ateneo de Manila във Филипините и холандската компанията Taxon Expeditions. 3-милеметровият Grouvellinus leonardodicaprioi е бил открит в плитко поточен, на към километър над морското ниво.

„ в този случай не кръстихме бръмбъра по този метод, тъй като наподобява на  Леонардо Ди Каприо. Избрахме това име, тъй като желаеме да подчертаем обстоятелството, че даже най-малките същества са значими, даже този мъничък бръмбър, за който не сме знаели нищо до момента “, споделя Ива Нюнич от Taxon Expeditions.

Бръмбарът Ди Каприо не е първото насекомо, кръстено на видна международна фигура. По-рано тази година мерикански ентомолози кръстиха най-миниатюрната муха на Земята на Арнолд Шварценегер, а през 2017 година заплашен молец с глава, покрита с блестящо жълти люспи, бе кръстен на американския президент Доналд Тръмп. Кейт Уинслет, която взе участие дружно с Ди Каприо в „ Титаник “, също има бръмбър, който носи нейното име. Сред насекомите, с известни имена, има и такива, кръстени на Джордж Буш, Бил Клинтън и даже Адолф Хитлер.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР