Нов вид вандализъм отчитат в Пловдив - зачестяват случаите със

...
Нов вид вандализъм отчитат в Пловдив - зачестяват случаите със
Коментари Харесай

10 000 лв. за ремонт на изпочупени спирки в Пловдив от началото на годината

Нов тип вандализъм регистрират в Пловдив - зачестяват случаите със счупени спирки, изясни Юлиян Пейнов от общинското дружество " Организация и надзор на превоза " , представен от Нова телевизия

475 са спирките на публичния превоз в града. Те са отдадени на концесия.

" Щетите са в размер на хиляди левове. 10 000 лева са дадени за корекция на спирките от началото на годината , по информация на концесионера. От началото на годината 224 сигнала за изпочупени спирки са обработени ", уточни Пейнов.
 Пиян чужденец вилня на спирка в Пловдив
Пиян чужденец вилня на спирка в Пловдив

Два рейса са със счупени стъкла, има вреди и по маршрутка

" Постоянно сме в контакт с компанията концесионер, уведомяваме ги поетапно за сигналите. Ноември са обработени над 10 сигнала за вандализъм с незнайни причинители. Най-често се чупят стъклата, те са триплексови, не могат да нарянят жители. Чупят се в последно време и покриви от структура ", сподели още той.

" Последният причинител е 33-годишен пловдивчанин. Все си мисля, че това са младежи в късните часове на денонощието ", изясни Юлиян Пейнов.

Първоначално вандализмът бил следя в крайните квартали, само че към този момент има случаи и в централните елементи на Пловдив. " Опитваме се да въведем видеонаблюдение, в региона, където сме въвели, са намалели нападенията ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР