Нов вид терористична заплаха надвисва над Европа. Това става ясно

...
Нов вид терористична заплаха надвисва над Европа. Това става ясно
Коментари Харесай

Нова терористична заплаха идва от Сирия и Ирак в Европа

Нов тип терористична опасност надвисва над Европа. Това излиза наяве от думите на контраразузнавач №1 на Германия. " Деца и съпруги на участници в терористичната организация " Ислямска държава” в последно време все по-често се връщат в Германия от Сирия и Ирак и съставляват евентуална опасност, сподели ръководителят на Службата за отбрана на конституцията (контраразузнаването) във Федерална Република Германия Ханс-Георг Масен в оповестено през днешния ден изявление за ДПА. " Предвид събитията в района, участници в бойни дейности все по-често се замислят да изпратят членове на фамилиите си на несъмнено място, на Запад. Ако става дума за германци, те имат право да се върнат на територията на федералната република”, сподели Масен, съобщи БГНЕС.

" На някои деца са били промити мозъците в така наречен учебни заведения на територията на ИД и мощно са помогнали за радикализацията им. За нас това е проблем, тъй като тези деца и юноши могат да са опасни”, показва ръководителят на контраразузнаването. Според Масен евентуална опасност произтича и от дамите, които през последните години са живели на територия, следена от ислямистите. " Много постоянно те имат радикални възгледи и споделят идеологията на ИД”, акцентира Масен. " Това не значи наложително, че са подготвени да извършат атентат, само че не би трябвало да ги изпускаме от поглед”.

Контраразузнаването във Федерална Република Германия има данни за 950 жители на страната, които през последните години са отпътували за Ирак и Сирия за присъединяване в бойни дейности на страната на джихадистите. Мнозинството от тях – към две трети, са немски жители от задграничен генезис. Над 120 са починали в Близкия и Средния изток, а към 300 са се върнали на територията на федералната република.

По данни на Службата за отбрана на конституцията към 1 800 жители на Федерална Република Германия се в категорията евентуални ислямски терористи. По-рано вътрешният министър Томас де Мезиер осведоми, че предходната година в страната са били осуетени над 10 атентата. От началото на 2017 година са били открити към 900 досъдебни производства по съмнение в терористична активност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР