Нов вид телефонна измама в Дупница. Този път измамниците се

...
Нов вид телефонна измама в Дупница. Този път измамниците се
Коментари Харесай

Нов вид телефонна измама на възрастни хора в Дупница

Нов тип телефонна машинация в Дупница. Този път измамниците се показват за чиновници на общината, а задачата им е имотна полза. Те се обаждат на домашния телефон на възрастни хора, споделят им, че е зародил документален проблем с техен парцел и им оферират помощ да го отстранят, като ги посетят на място. За схемата сигнализираха от общината, откакто им се оплака стара жена от града.

Схемата стартира с позвъняване на домашния телефон. От едната страна е „ ало ” лъжец, представящ се за чиновник на Община Дупница, а от другата - 76-годишната Надежда Велкова.

Мнимият чиновник съумява да убеди дамата, че би трябвало да се срещнат като той даже би могъл да й помогне с документите като я посети на адрес. Надежда се подвела, защото в действителност от няколко месеца приготвя документи за продажба на парцел.

След срещата Надежда събрала нужните документи, само че вместо да чака втора среща с измамника, решила да отиде в общината, с цел да свърши по-бързо работа. Там схваща, че за малко да стане жертва на имотна машинация. От общината с изненада схващат, че измамникът е употребявам името на действителен техен чиновник, само че от различен отдел.

Възрастната жена взема решение да не подава тъжба в полицията, тъй като постоянно й се налагал да се оправя с „ ало ” измамници.

По данни на полицията пенсионерите от Дупнишко са едни от най-атакуваните, само че за техен шанс и най-трудно податливите.

От полицията приканват за повече подозрителност във връзка с телефонните позвънявания за искане на пари или документи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР