Нов вид синтетична дрога, наречена „Канибал“, навлиза на нелегалния пазар

...
Нов вид синтетична дрога, наречена „Канибал“, навлиза на нелегалния пазар
Коментари Харесай

Нова синтетична дрога отключва тежка агресия

Нов тип синтетична дрога, наречена „Канибал“, навлиза на незаконния пазар с опиати у нас. Тя води до тежки нападателни положения. Все повече пада и възрастовата граница на децата, пробвали опиати.

Като „Канибал“ това вещество е известно единствено в България, изясни Александър Панайотов, шеф на Дирекция „Национален фокусен център за опиати и наркомании“, по.

„Наричат го „Ванила скай“, „Синьо кадифе“, „Облак 9“ и така нататък Трудно е да се дефинира за какво е наречено „Канибал“. Проверихме в Европейската мрежа, няма известия за канибализъм. Реално е сложено под надзор още през 2011 година. Този тип опиат е със подтикващ резултат, провокира еуфория и интензивност, отвращение за хранене и пиянство на вода, при по-силни дози може да докара до принуждение и даже до самоубийство. Води до 10 пъти по-силна взаимозависимост, в сравнение с при метамфетамините“, сподели Панайотов.

„Нашите проучвания демонстрират, че най-често използването на опиати стартира сред 13 и 15 години. През последните години има леко покачване като цяло измежду общото население“, сподели още Панайотов.

Експертът акцентира, че в случай че имат добър разговор с децата, родителите ще могат да виждат тревожни промени в държанието и в точния момент да се извърнат за консултация към експерт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР