Нов вид ограничаване на храненето може да е по-полезно от

...
Нов вид ограничаване на храненето може да е по-полезно от
Коментари Харесай

Нова диета топи килограми и лекува сърцето, вижте я

Нов тип ограничение на храненето може да е по-полезно от обичайните диети, сочи проучване в Съединени американски щати. То изисква да не се яде нищо през целия ден, а на идващия да се яде без ограничаване на типовете храни.

Този вид диета е толкоз ефикасен, колкото ограничението на одобряваните калории, само че се оказва по-лесен за съблюдаване, написа английският Телеграф, представен от Darik.

Изследването на 60 доброволци в Съединени американски щати посочило, че хората, които се хранят през ден, само че без ограничаване на типовете храна в деня за ястие, имат по-добри сърдечно-съдови индикатори след четири седмици в този режим.

Кръвното налягане на спазващите новия тип диета било спаднало, както и пулса им.

Освен това, храненето през ден не носи някои негативи на обичайните диети, като понижаване на минералите в костите и броя на белите кръвни телца.

Като резултат от храненето през ден, идващите тази диета поели с 37 % по-малко калории, в сравнение с при естествения си режим на хранене.

Според учените, провели проучването, сред 10 и 14 дни при започване на този вид диета, участниците изпитвали огромен апетит през дните без храна. След този интервал организма се настройвал на новите режими на метаболизъм и спазването на диетата било по-лесно.

За да улеснят привикването, експертите приканват първоначално да се пропущат единствено закуската и обяда, само че вечеря да се яде, даже когато е ден за недояждане.

Едва след нагаждането на организма, можело да следват цялостни 24 часа без храна.

По време на деня за недояждане би трябвало да се пие вода; кафе и чай също са разрешени, както и всяка напитка, която не е подсладена, даже с употребен неестествен подсладител, тъй като това провокира чувството за апетит.

На хората с диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести подобен вид диета е противопоказна, споделят експертите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР