Нов вид измама в социална мрежа - този път в

...
Нов вид измама в социална мрежа - този път в
Коментари Харесай

Изгорях с 2 500 лева и ме е яд че го обичам още: Жена от Търново опита да се самоубие на живо в Тik Toк, станала жертва на любовна измама

Нов тип машинация в обществена мрежа - този път в TikTok. До разплитането на случая се стигна откакто жена се опита да постави завършек на живота си онлайн в мрежата. За благополучие други консуматори станали очевидци на историята, подали сигнал до незабавния телефон 112 и избавили живота на дамата, съобщи Bulgaria on air.

До шокиращото видео в TikTok се стигнало откакто дамата осъзнала, че е станала жертва на машинация. В него тя споделя, че е дала крупна сума пари на мъж, с който се срещнала в интернет. Той заречен да и изпрати годежен пръстен и булчинска рокля по пощальон. А цялата любовна история била разказвана и в други клипове.

" Изгорях с 2 500 лв., и не ми е ОК с това нещо. И ме е гняв че го обичам, към момента го обичам. Имам негови фотоси, направих му Фейсбук, дори ми написа персоналния си адрес и се кълна, че колкото време да ми отнеме - една две години ще го открия ", споделя дамата.

Тя има 3 700 почитатели в TikTok. Един от тях става очевидец на смразяващото предизвестие, че жертвата на машинация е подготвена да постави завършек на живота си. Подава сигнал до незабавния телефон 112 и с доста компликации медицински екип съумява да открие дамата и да избави живота ѝ. Опитите на екипа ни да се свърже с нея обаче останаха безуспешни.

" Получих два видеоклипа, от TikTok, че някакви 2 500 лв. била дала на някакъв човек, пък то се оказало, че е някаква машинация. Аз ѝ бях споделил, че не е хубаво това с TikTok! Аз хем ѝ звънях на Поля! Имаме единствено връзката по Viber ", споделя някогашният брачен партньор Стефан Драганов.

Случаят провокира бурни реакции. Оказва се, че има и други потърпевши от новата скица за измами. Млада жена показа за своя другарка, която също се подвела по незнаен женкар и му дала пари.

" Разбрах за този случай с Поля, аз имам другарка, която живее в Елена и също стана жертва на машинация, изгоря обаче с по-малко пари. Не знам дали е същият мъж, само че беше заречен да се ожени за нея, изиска ѝ мисля 1 500 лв., в подмяна на това да ѝ изпрати по пощальон сватбена рокля и пръстен. Мисля, че се бяха виждали единствено веднъж. А тя му изпрати 500 лв. и се усети че не е сериозен, а някакво шикалкавене ", споделя дамата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като полицията търси интернет измамника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР