Нов вид хакери днес могат да скрият мощни инструменти на

...
Нов вид хакери днес могат да скрият мощни инструменти на
Коментари Харесай

Хакерът киборг, който може да проникне във вашия телефон или офис с едно помахване на ръката

Нов тип хакери през днешния ден могат да скрият мощни принадлежности на своя поминък под личната си кожа. Това звучи като научна фантастика, само че е реалност от актуалния живот. Ще се трансформира в метод на деяние на от ден на ден хора – да вземем за пример крадци.

Още по-странното е, че хиляди елементарни хора към този момент имат по-прости версии на тези типове чипове, вградени в ръцете си.

За да избегнат носенето на ключове или документи да вземем за пример.

Лен Ноу (Len Noe) е човек с задача да потвърди, че това е действителност. Лен, който работи като етичен хакер в американската компания за сигурност CyberArk, е претърпял голям брой интервенции, с цел да бъдат вградени осем профилирани чипа за сигурност в тялото му. Това частично се дължи на очарованието да стане „ човек-машина “, само че най-много с цел да показва по какъв начин инструментите могат да бъдат разгърнати в действителността. 

Той показва някои от качествата си на среща с журнaлист от Evening Standard.

Ако подадете телефона си на Лен, да вземем за пример, тъй като ви е помолил да звънне, към този момент сте изгоряли. Той може да употребява чипа за връзка в близко поле (NFC), който е в опакото на ръката му, с цел да отвори неотложно уеб страница, инжектиран с това, което е известно като BeEF (The Browser Exploitation Framework). 

Това бързо ще конфигурира злоумишлен код на телефона ви, като му дава цялостен достъп до него.

Почти всички модерни смарт телефони имат NFC чип, който е главната технология, която разрешава на безконтактни приложения като Гугъл Pay и Apple Pay да работят. В случая с журналиста, Лен съумява да поеме контрола над телефона за по-малко от 30 секунди. 

За благополучие, iPhone сега са неуязвими за това, защото употребяват друг вид чип, само че притежателите на Android са податливи на тези киборг офанзиви.

Лен счита, че средностатистическите хора към момента не би трябвало да се тормозят от такива офанзиви. 

Смята, че те могат да бъдат употребявани за целенасочени офанзиви от държавни организации като MI5 или от огромни хакерски групи като Cosy Bear. Това е ясната посока на придвижване.

Но телефоните са единствено едно от слабите места

Какво ще кажете за прекосяване през разнообразни защитни бариери? Лен може елементарно да копира корпоративна основна карта в NFC чипа в ръката си. Веднъж заимствуван, той твърди, че може да влезе във вашата офис постройка единствено с опакото на ръката си като засвидетелствуване.

Ако бъде заловен, той даже не може да бъде държан виновен за подправяне на основна карта. Въпреки че защитата може да му каже неотложно да напусне постройката, малко евентуално е да го заподозрат, че употребява вграден чип. 

Дори и да го създадат, Лен ще употребява законите за отбрана на данните в Съединени американски щати и Обединеното кралство, които дават на жителите право на здравна дискретност. 

Това значи, че не е нужно да разкрива информация за устройства в личното си тяло.

Самопровъзгласилият се за биохакер доста се забавлява с имплантите си. Той обича да се смее на обърканите минувачи, откакто го видят да заплаща на автомати, употребявайки единствено ръката си. С помощта на магнитния чип, вграден покрай палеца му, той може да движи магнити в близост като с магия. Това е неговият трик в бара и явно превъзходен метод да забавлява децата. 

Това, което имам, се назовава биочувствителен магнит. Това е желязно ядро, което е компактно обгърнато в исполин. Когато се доближа до магнитно поле, в действителност чувствам изтръпване към ръката си.

Това значи, че той може да наблюдава електрическото окабеляване с ръцете си, като прокара палец по стените.

Ако съм от външната страна на постройката ви и знам, че употребявате магнитна брава, в действителност мога да проследя електрическите вериги и евентуално мога да направя дребна дупка, да издърпам кабелите през нея и по-късно мога да ги снадя по нужния метод. След това мога да накарам магнита да спре да работи и да мина през вратата ви.

Но тези пълномощия идват с някои опасности. 

Ако някой знае, че имате кредитна карта в личното си тяло, тогава ставате податливи на това, което е известно като „ скимери “, както и на безконтактни преводи, основани на NFC, които могат да източат банковата ви сметка.

Използвайки тези „ скимери “, евтини устройства за клониране с имена като The Flipper или Proxmark, теоретично бихте могли да клонирате нечия кредитна карта от ръката му, до момента в който спи.

Без да оставя нищо на случайността, Лен постоянно носи особено направен комплект ръкавици, направени от по този начин наречената „ фарадеева тъкан “, която го защищава от електронно предаване от всевъзможен тип. 

Но това не е всичко: в случай че срещне задоволително огромен магнит, неговият магнитен имплант ще раздра кожата му от вътрешната страна, с цел да излезе.

Не единствено хакерите слагат този вид чипове под кожата си. 

Твърди се, че в Швеция 6000 души са вградили паспортите си за ваксина в ръката си и доста започващи компании заплащат на чиновниците да вграждат чипове като сурогат на ключове за офиса.

Британско-полски стартъп, наименуван Wallet Moor, в този момент разрешава на хората да вграждат NFC чип в ръцете си на относително налична цена от почти £200. Това ще разреши на потребителите да се отклонят от травматичното, само че прекомерно постоянно срещано прекарване да останат без телефона или дебитната си карта при незабавни случаи. 

Миналото лято американец на име Брандън Дали вгради ключовете за своята Tesla в ръката си, употребявайки технология, предоставена от започваща компания, известна като VivoKey.

Ако се чувствате задоволително авантюристичен настроени, с цел да обмислите това, Лен твърди, че технологиите са минали дълъг път от първото имплантиране на чип през 1999 г. 

Тези интервенции нормално лишават под 20 минути.

Въпреки че несъмнено можете да различите, че има нещо външно в тялото ви, не се усеща по-сериозно от пробиването на ушите ви. Поне това споделя Лен.

Сега желае да се подложи на нова интервенция.

Тя ще му даде дребен компютър, сходен на Raspberry Pi, в горната част на крайници му. Устройството ще разшири сегашните му благоприятни условия – като му даде портативна точка за достъп до Wi-Fi. 

Вече има хора опитвали това, озовали се в болница, поради отравяне с метал от литиево-йонните акумулатори на устройството. 

Въпреки че концепцията за биометрична инспекция на самоличността или безконтактни заплащания може да убеди някои хора да тръгнат по този път, ще мине много време, преди концепцията за подмяна на дебитна карта с имплант да стартира да се постанова.

Освен рисковете и разноските, има доста стигма към приемането на импланти за нещо друго от цялостна здравна нужда, като да вземем за пример пейсмейкър. 

Лен споделя, че хората постоянно му споделят, че има „ белега на звяра “ и даже приятелите му крият телефоните си от него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР