Нов вариант за обхвата и цените на тол системата ще

...
Нов вариант за обхвата и цените на тол системата ще
Коментари Харесай

Конфедерацията на автобусните превозвачи: Предупредихме за шоково поскъпване на билетите и транспортните услуги

Нов вид за обсега и цените на тол системата ще бъде разискван до няколко седмици. За това се схванаха на среща министър председателят Бойко Борисов и превозвачите, откакто от сектора нападнаха страната поради оферти размер на тол таксите. Те предизвестиха за шоково повишаване на транспортните услуги, стоките и билетите за междуградските рейсове.

Първоначалните проекти бяха още от 16 август автобусните и тежкотоварните превозвачи да заплащат за изминато разстояние, а не както до момента - с време. След срещата стана ясно, че действително новите тол такси ще се заплащат от ноември, а за тези три месеца системата действително ще бъде тествана с бордовите устройства, които ще се инсталират във всеки рейс и тир.

На този стадий сме удовлетворени от обстоятелството, че постигнахме договаряне. Беше доста значимо да има действително тестване на системата. Така ще забележим в действителни условия по какъв начин ще се случат нещата и какви суми ще бъдат нужни. Периодът сред 16 август и 16 ноември ще бъде тестов. Системата ще работи, само че няма да се заплаща, съобщи в ефира на „ Здравей, България " ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Според члена на Съюза на интернационалните превозвачи Георги Цанков справедливият вид за превозвачите е немският модел. „ При него таксите са избрани по разнообразни способи, според от размера на тежкотоварните транспортни средства. При настоящия вид транспортната услуга ще се оскъпи с повече от 35%. Цената на пътната такса надвишава цената на горивото на километър. Никъде в Европа не е по този начин ", разяснява Цанков.

Магдалена Милтенова разясни, че размерът на таксите за другите обитаеми места ще бъде друга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР