Нов вариант на магистралата Русе - Велико Търново е внесен

...
Нов вариант на магистралата Русе - Велико Търново е внесен
Коментари Харесай

Нов вариант на магистралата Русе - Велико Търново е внесен в АПИ

Нов вид на автомагистралата Русе - Велико Търново е импортиран в Агенция " Пътна инфраструктура ", оповестява търновският в. " Борба ".

Проектът е дело на инж. Румен Марков и предлага ново, по-късо и по-евтино трасе спрямо към този момент познатите. Разработката ще бъде приложена към материалите по делото, с което се оспорва оценката за влияние върху околната среда на настоящия вид на аутобана. Инж. Марков ще показа създаването си на конференция в старопрестолния град в четвъртък.

По плана на инж. Марков автомагистралата ще бъде с 20 км. по-къса от оспорвания в съда план и единствено от спестовност на гориво пътуващите ще пестят над 8 млн. литра.

Проектираното от инж. Марков трасе, което носи името автомагистрала " Дунав - Марица " дублира утвърждения от АПИ план в сектора от брега на Дунав до с. Иваново и гр. Две могили. След това се отклонява югоизточно от Бяла и стига до пътен възел в Каранци, след което се пресича с Автомагистрала " Хемус ". Предвидени са още няколко пътни възела за връзка с Поликраище, Горна и Долна Оряховица, Дебелец и Килифарево.

Трасето минава край железничарския град и излиза на запад от комплекса " Прити ", стигайки в подножието на Арбанаси, с цел да влезе в тунел с дължина 2,3 км и да излезе край Присово, с цел да направи връзка с Дебелец и Килифарево. Проектът планува и доста по-малко мостове и виадукти за разлика от наложения от организацията вид. Общата дължина на тези уреди от Русе до остарялата столица ще е едвам 2,8 км. Основната част от тях ще са на територията на Горнооряховска и Великотърновска общини.

Дали Агенция пътна инфраструктура ще се съобрази с мнението на бизнеса и обществеността, и ще промени трасето на бъдещия аутобан ще покаже близкото бъдеще.

Както ТВН към този момент заяви, делото във Върховния административен съд е планувано за 31 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР