Нов увеселителен Лего дискавъри сентър (Lego Discovery Center) вече посреща

...
Нов увеселителен Лего дискавъри сентър (Lego Discovery Center) вече посреща
Коментари Харесай

В нов увеселителен парк на Лего не допускат възрастни без деца

Нов увеселителен " Лего дискавъри сентър " (Lego Discovery Center) към този момент посреща гости край Вашингтон, заяви компанията " Мерлин Ентъртеймънтс " (Merlin Entertainments), която ръководи тематичните паркове и чийто мажоритарен притежател е производителят на играчки " Лего " (Lego).

Увеселителният парк е ситуиран в търговски център в град Спрингфийлд, щата Вирджиния, на към 20 минути път с автомобил от столицата на Съединени американски щати.

" Децата ще могат да развихрят въображението си и да разпрострат творчеството си във всяка от нашите уникални  зони. Семействата, които са с деца на възраст сред 2 и 12 години, би трябвало да посетят тази нова атракция ", декларира Терез Алвич, основен управител на " Лего дискавъри сентър ", предава Българска телеграфна агенция като цитира inparkmagazine.com.

" Лего дискавъри сентър " е построен в сходство със стандартите на най-новото потомство увеселителни паркове на компанията. В него освен децата, само че и възрастните могат да се забавляват благодарение на екип от основатели на игри и майстори на другите модели, предлагани от " Лего ". Те провеждат вдъхновяващи " работилници ", в които гостите на тематичния парк могат да се забавляват, до момента в който строят здания и пресъздават разнообразни подиуми посредством цветни фигурки и кубчета, основани от компанията за играчи.

Не се позволяват възрастни, които не са съпроводени от деца.

Управата на " Лего дискавъри сентър " поучава тези, които желаят да посетят парка, да си купят билети онлайн, с цел да е обезпечено, че ще бъдат позволени в него, без да чакат на опашка. Тя осведоми, че възрастни гости не се позволяват, в случай че не са съпроводени от най-малко едно дете.

" Причина за това ограничаване е, че тематичният парк е дребен атракцион на закрито, който е планиран от позиция на усещанията на децата, които са на възраст сред 3 и 12 години. Поради това доста от оборудванията в него не са подобаващи за по-големи деца или за пълнолетни гости ", се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на " Лего дискавъри сентър " (legodiscoverycenter.com). Уточнява се, че от време на време се провеждат вечерни събития, които са предопределени единствено за възрастни гости на парка. 

Срещу входна такса от минимум 29 $ на човек посетителите на парка могат да посетят другите секции на тематичния парк. Сред тях е " Билдинг адвенчър " (Building Adventure), където те могат да строят и творят благодарение на добре познатите тухлички на " Лего ". 

Друга известна зона в " Лего дискавъри сентър " е " Мини уърлд " (Mini World). Там гостите могат да се разхождат и да играят измежду невероятни постройки, построени от повече от 1,5 милиона кубчета " Лего ". Те могат да прегледат копия на някои от най-известните здания, ситуирани в столицата на Съединени американски щати, измежду които е и формалната резиденция на американските президенти - Белият дом.

В секцията " Имаджинейшън експрес " (Imagination Express) и децата, и възрастните ще се насладят на незабравимо странствуване с влакче в света на " Лего ". По маршрута му са ситуирани здания и подиуми от игри, издигнати с уголемени кубчета, основани от компанията за играчки. Има спирки, на които можете да слезете и да си играете с " Лего " фигурките. Може да попаднете на " приказни галактически пирати ", които може да не се окажат толкоз радостни, че ги посещават посетители, предизвестява " Мерлин Ентъртеймънтс ". 

В   " Криейтив клъб " (Creative Club) експерти при основаването на игри оказват помощ на посетителите на " Лего дискавъри сентър " да творят. Те могат да се забавляват като строят " Лего " копия на известни здания или като редят мозайки с цветните кубчета на компанията.

Гостите на тематичния парк могат да посетят и кинозала, в която да се насладят на " Лего " филми в 4D формат. Това е киносалон, който е оборудван със специфична система за генериране на микроклимат. Например посетителите може да се пренесат в горещия и изсъхнал климат на някоя пустиня или да " попаднат " в зимна снежна буря.

Комплексът край Вашингтон е част от световната верига от увеселителни паркове на " Лего ". Всеки от тях предлага и неповторими атракции, които могат да бъдат открити единствено в съответния " Леголенд " (Legoland). Сред тях са парковете в Дубай, в Берлин, в японския град Нагоя и в американския щат Флорида, показва ДПА. 

Компанията " Лего " разгласи в края на април, че е постигнала съглашение да купува химическия артикул " зелен " метанол (e-methanol), който ще бъде употребен при производството на известните й цветни пластмасови кубчета, съобщи Ройтерс.

" Зеленият " метанол е одобряван за нисковъглероден артикул, защото при производството му се употребява електрическа енергия от възобновими енергийни източници.

" Лего " ще стартира да получава доставки на суровината, когато през идната година влезе в употреба първият огромен цех за " зелен " метанол. Планира се в него да се създават по 32 000 тона годишно от химическия артикул, като бъде употребена електрическа сила от вятърни и слънчеви централи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР