Нов уебсайт, публикувал изтекли имейли на видни привърженици на Брекзита,

...
Нов уебсайт, публикувал изтекли имейли на видни привърженици на Брекзита,
Коментари Харесай

Гугъл: Нов уебсайт с изтекли имейли около Брекзит е свързан с руски хакери

Нов уеб страница, разгласил изтекли имейли на видни последователи на Брекзита, е обвързван с съветски хакери. Това декларират специалист по киберсигурността на " Google " и някогашен началник на английското разузнаване МИ6, представени от Ройтерс.

Сайтът, озаглавен " Very English Coоp d`Etat ", твърди, че е разгласил частни мейли на някогашния началник на МИ6 Ричард Диърлав, водещата активистка за овакантяване на Европейски Съюз Гизела Стюарт, про-Брекзит историка Робърт Тумбс и други последователи на излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Ройтерс не може да удостовери достоверността на имейлите, само че две от жертвите на приключването признават, че в действителност са били атакувани от хакери и упрекват за това съветското държавно управление.

" Много добре разбирам, че това е съветска интервенция против акаунта в Протон, който съдържа имейли до мен и от мен ", споделя Диърлав, имайки поради услугатата за частни електронни писма ProtonMail.

По думите му към изтеклите материали би трябвало да се подхожда деликатно поради " подтекста на актуалната рецесия в връзките с Русия ".

Тумбс споделя, че той и сътрудниците му знаят за тази " съветска дезинформация, учредена на нелегално хакване ", само че не навлиза в детайлности, а Стюарт, водач на акцията през 2016 година " Vote Leave " (Гласувай за излизане), не отговори на молбата за коментар.

Шейн Хънтли, началник на групата за разбори на заканите към " Google ", декларира, че въпросният уеб страница е обвързван с основаната в Русия хакерска група " Cold River ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР