Нов уебсайт на ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които

...
Нов уебсайт на ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които
Коментари Харесай

Включиха Несебър в нов сайт за пътешествия към ЮНЕСКО

Нов уеб страница на ЮНЕСКО за пътешествия разпространява дестинации, измежду които и Старинния град Несебър. Това оповестиха от пресцентъра на Община Несебър.

ЮНЕСКО е основал първата по рода си уеб-платформа отдадена на Световното завещание и устойчивото пътешестване. С поддръжката на Европейски Съюз, платформата включва 34 дестинации, определени сред обекти на Световното завещание от 19 страни на Европейския съюз. Пускането на платформата, създадена със съдействието на "Нешънъл Джиографик ", съответствува с честванията по случай "Дните на европейското завещание ".

Български експерти са работили взаимно с ЮНЕСКО и "Нешънъл Джиографик " в продължение на повече от 18 месеца, с цел да бъде основано потребната информация, включена в платформата. Сайтът "Пътувания до обекти на Световното завещание " ще бъде наличен от 15 - 16 септември по време на "Европейските дни на наследството ". Инициативата предизвиква хората да "пътуват друго, да пътуват по-задълбочено ", което значи да пътешестват оттатък главните туристически дестинации, да отсядат за по-дълъг интервал от време и да претърпяват повече от това, което районът може да им предложи.

Платформата "Пътувания до обекти на Световното завещание " подканва туристите да пътешестват по четирите маршрута на културно завещание, създадени в границите на плана - "Кралска Европа ", "Древна Европа ", "Романтична Европа " и "Подземно културно завещание ".

Сайтът "Пътувания до обекти на Световното завещание " ще играе и съществена роля при привличането на китайски гости към Европа по време на самодейността "2018 година, година на туризма Европейски Съюз - Китай ". Уебсайтът е наличен на британски, китайски и френски език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР