Нов удар за френския президент Емануел Макрон в опитите му

...
Нов удар за френския президент Емануел Макрон в опитите му
Коментари Харесай

В разгара на протестите: Авторът на пенсионната реформа във Франция подаде оставка

Нов удар за френския президент Емануел Макрон в опитите му да прокара противоречива пенсионна промяна, която докара до невиждани стачки и блокади в цялата страна. Върховният комисар за пенсиите към държавното управление Жан-Пол Делювоа подаде оставка.

Именно той е измежду създателите на промяната, която провокира всеобщото неодобрение на французите. Делювоа си потегля, откакто локални медии разкриха, че не е оповестил обществено, че е заемал позиции редом с поста си в кабинета, заяви в. " Монд ".

В изказване пред Агенция Франс Прес Жан-Пол Дюлювоа съобщи, че доверието в него е подкопано от " насилствени офанзиви " от профсъюзите и опозиционните водачи, които желаят да дискредитират преразглеждането на пенсиите. Според него то " е от значително значение за Франция “. Кабинетът на Макрон съобщи, че Делювоа ще бъде сменен " допустимо най-скоро ".

Съгласно новия пенсионен проект тези, които са с цялостен работен стаж, ще имат право на месечна пенсия от 1000 евро най-малко на месец.

Предложената система няма да промени правната възраст за пенсиониране, която в този момент е 62, само че служащите ще би трябвало да работят до 64 години, с цел да получат цялостна пенсия.

Оставката на Делювоа идва в решителен помент за Макрон.

Правителството му продължава да упорства за пенсионната промяна, която синдикатите отхвърлят и упорстват тя да бъде преразгледана. Стачките в страната не стихват към този момент повече от седмица, а близо 70% от французите поддържат митингите.
В известие френското президентство разгласи, че е приело оставката на Жан-Пол Делювоа, който не желае да вреди на работата на държавното управление.

През последната седмица се ускори натискът върху Жан-Пол Делювоа да подаде оставка поради евентуален спор на ползи, откакто не е разкрил, че заема 13 позиции, в това число като непринуден админ в център за образование в областта на застрахователното дело.

Самият той разяснява, че е сбъркал като не е разкрил, че заема други длъжности. Няколко министри го опазиха, като оповестиха, че е работил доброжелателно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР