Нов удар по кораб, собственост на израелски компании.Възможно е на

...
Нов удар по кораб, собственост на израелски компании.Възможно е на
Коментари Харесай

Ирански дрон удари кораб до Дубай, може да има българи на борда

Нов удар по транспортен съд, благосъстоятелност на израелски компании.

Възможно е на борда да има български моряци.

Няма да разпространим информация за екипажа. Това обявиха пред Maritime.bg от сдружението за спешни връзки, което обслужва основаната в Сингапур „ Easter Pacific Shipping “, благосъстоятелност на израелския магнат Идан Офер. Отговорът е във връзка въпрос на Maritime.bg за български моряци в екипажа на контейнеровоз CMA CGM SYMI, за който бе обявено, че е станал обект на хипотетична офанзива с дрон край ОАЕ в петък.

В събота Асошиейтед прес заяви, че корабът е станал обект на офанзива с дрон, цитирайки информация на неназован боен източник на Съединени американски щати. Предполага се, че безпилотният летателен уред е ирански.

Твърди се, че случаят е станал край ОАЕ. Корабът е чартиран от френската CMA CGM, благосъстоятелност е на основаното в Сингапур сдружение „ Xiang L37 HK International “ и се оперира от „ Eastern Pacific Shipping “ (EPS), обвързвана с израелския милиардер Идан Офер (на снимката).

В събота EPS популяризира позиция, с която нито удостовери, нито отхвърли информацията. Компанията обаче удостовери, че няма потърпевши моряци в екипажа на издигнатия през 2022 година контейнеровоз с потенциал за транспорт на 15 264 TEU.

Maritime.bg напомня, че преди дни спецчасти на Въоръжените сили на Йемен задържаха автомобиловоз „ GALAXY LEADER “. На борда на кораба има двама българи – капитанът и старпомът. Представители на Хутите оповестиха, че интервенциите против израелски кораби ще продължат до привършване на „ кланетата в Газа “.

Преди година дрон порази танкер PACIFIC ZIRCON на EPS. При офанзивата нямаше потърпевши моряци от екипажа. Тогава още веднъж имаше съмнение, че зад удара стои Иран. Никакви доказателства в тази посока не станаха обществени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР