Нов участник превръща скандала с главния секретар на МВР Живко

...
Нов участник превръща скандала с главния секретар на МВР Живко
Коментари Харесай

Куче влачи пачки, дирята пак води към главния секретар Живко Коцев

Нов участник трансформира абсурда с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев в спектакъл на парадокса. Снимки, оповестени от уеб страницата „ Афера ”, демонстрират пудел, сниман на фона на пачки с евро.  Същото куче е и в ръцете на Коцев.  Автентичността на фрагментите не е доказана.
Прочетете още
Според " Афера " фотосите са от вкъщи на единия от задържаните дружно с шефката на митниците Петя Банкова – Стефан Димитров. По случая бе арестуван и татко му Марин Димитров.

Освен с пачките кучето е снимано и с Коцев. На един от фрагментите се появява и някогашният вътрешен министър Бойко Рашков. Тази фотография е правена в заведение. Кадрите с Коцев са на маси, на една от тях е и Стефан Димитров.

През последните дни в някои медии се появиха серия фотоси, на които се вижда Главния секретар в компанията на татко и наследник Димитрови, на някогашната министърка Христина Ангелкова, със безценен часовник, а на последните с въпросния пудел и пачки пари.  Вчера в изявление за предаването " Денят с Веселин Дремджиев " Рашков съобщи, че фотосите са конфискувани от телефона на Коцев, до момента в който е бил арестуван по време на акцията в митниците, а сега се употребяват като компромат от прокуратурата, която ги популяризира по медиите.

Днес  съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява обстановката по следния метод:

" Аз персонално съм обезпокоен. Притеснен съм повече от вчерашната вест, в която министър председателят уведоми съдията, който извършва прокурорската задача да може да проверява основния прокурор, тъй като към този момент имаме в действителност сигнали, писмени сигнали действително, че основният прокурор персонално е заплашвал основния секретар. Това не звучи като европейска страна. Аз съм обезпокоен от обстоятелството, че нещо доста бързо започваме да се връщаме към мутренските времена ". На въпрос дали поддържа Живко Коцев, Петков отговори, че обвиняванията с часовника са поради нещо по-страшно. „ Прокуратурата още веднъж се употребява като бухалка. Представяте ли си в друга европейска страна основният прокурор да изнудва основния секретар? Това звучи безумно ", сподели Петков. Той добави, че прокуратурата би трябвало да проверява всички сигнали. „ Не може с някакви фотоси на пачки да се пробва да се замаже нещо по-страшно ", сподели още Петков.

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски  коментира, че такова нещо в страната не се е случвало  и отговори задочно на Кирил Петков.

" Такова нещо в никакъв случай не се е случвало в страната - планини от кеш, партия на пудела, мога да кажа, вие се сещате коя е тази партия. Това красиво създание носи пачки към господарите си, които ги видяхме на фотосите кои са ", разяснява Пеевски абсурда в Министерство на вътрешните работи. " Видяхте ли кои са на тези фотоси? Да видяхте някой от Движение за права и свободи,  някой от ГЕРБ? Целият " хайлайф " на ПП-ДБ е на тези фотоси в другарски, да не кажа особени положения, с едни контрабандисти ", съобщи още Пеевски. " Искрено се надявам прокуратурата да не прикрие нещата и службите за това нещо и да излезе цялата истина нескрито. Гражданите би трябвало да видят кой политически хайлайф открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за българските жители. Видяхме къде са - по скъпи почивки в чужбина, по планини от кеш, в които се е финансирало се вижда какво към този момент... ", добави Пеевски. Да приказва за мутренски времена Петков, откакто това се е случило под управлението на техния финансов министър, техния Министерство на вътрешните работи началник Рашков и цялата тази кохорта, която е в меко казано особена непосредственост, започвам да се колебая в каква непосредственост е цялата тази група, това е нечувано, добави ръководителят на Движение за права и свободи и разгласи, че се надява нищо да не бъде прикрито и от медиите. Да се стигне до края - институциите да работят, само че и вие да казвате истината, тъй като България подобен скандал не е виждала до този миг, добави Пеевски.

Президентът Румен Радев, който  присъства на клетвата на служебния кабинет, не пропусна  да коментира  обстановката.

" За мен това е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически с предизборна цел " - по този начин президентът Румен Радев разяснява следствието за контрабанда на цигари и арестите в Агенция " Митници ".

" Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към Живко Коцев, тези обстоятелства водят към Закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. Според мен едни толкоз огромни връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти е насмешка с държавността ".

Трябва да се ревизира подробно дали е имало напън по отношение на Живко Коцев както и дали и името на Калин Стоянов е обвързвано с контрабандата, разяснява още президентът.

" Гледам с трогване по какъв начин господин Денков споделя: " Той не знае, че това били неприятни хора ". Какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи дарове ".

Радев поздрави ДАНС и шефа ѝ Пламен Тончев за смелостта да " бръкнат в най-високите управнически равнища, с цел да защитят държавността ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР