Нов участък от магистрала Струма“ край Симитли ще бъде отворен

...
Нов участък от магистрала Струма“ край Симитли ще бъде отворен
Коментари Харесай

Министър В. Коритарова от Симитли: Трафикът от Гърция се облекчава с нова отсечка край Симитли, готова до неделя 

Нов сектор от автомагистрала „ Струма “ край Симитли ще бъде отворен за придвижване до неделя, с което ще се облекчи трафикът на пътуващите от Гърция и Банско. Става въпрос за 600-метровата права в посока София, това сподели през днешния ден по време на визитата на служебния министър Виолета Коритарова в Симитли.

Министър Коритарова е в общината, с цел да инспектира два обекта, които към този момент се извършват с финансиране от капиталовата стратегия за общински планове, финансирани от националния бюджет по решение на 49-ото Народно заседание. Това са „ Благоустрояване на парк с. Крупник “ и „ Реконструкция на спортно игрище – стадион, с. Полена “.

Според кмета на община Симитли Апостол Апостолов построяването на новата права ще предотврати образуването на тежки тапи в този сектор.,важен за за жителите на общинския център, изключително за живеещите в част от кварталите на Симитли, на които се постанова да минават през него

Работи се по план, съгласно който в сектора на път Е-79 преди Автомагистрала " Струма " в посока София в региона на Симитли ще има три ленти, като сега се работи по създаване на третата. По думите на ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Йордан Вълчев, това. Вълчев това е начало на подготовката на продължение на Лот 3. 1 през Кресненското дефиле. Според него това значи, че идващото лято може да стартира строителството на тежкия сектор.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР