Нов турски наблюдателен сателит ще бъде изведен в орбита следващата

...
Нов турски наблюдателен сателит ще бъде изведен в орбита следващата
Коментари Харесай

Нов турски сателит за наблюдение ще бъде изведен в орбита на 11 април

Нов турски бдителен спътник ще бъде изведен в орбита идната седмица, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от Анадолската организация.

„ IMECE – нашият първи бдителен спътник с висока резолюция, създаден с локални и национални средства, ще бъде изстрелян в орбита на 11 април. Ние ще продължим да се развиваме в световната галактическа конкуренция с помощта на нашите квалифицирани човешки запаси, опциите, които осигуряваме и технологиите, които развиваме “, написа в Туитър турският президент.

Yerli ve millî imkânlarla ürettiğimiz yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydumuz İMECE, 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak.

Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan)
IMECE е създаден от Института за проучвания и развиване на отбранителната индустрия към Съвета за научни и софтуерни проучвания на Турция (TUBITAK).

Сателитът, който е предопределен за наблюдаване на повърхността на Земята, ще бъде изведен в орбита на височина от 680 километра. Той разполага с електрооптична сателитна камера с разграничителна дарба под един метър.

С новия спътник, групата на турски спътници в околоземна орбита, ще нарасне до 10 апарата, отбелязва организация ТАСС. Сред дилемите на новия сателит ще бъде събиране на информация за потребностите на защитата, битката с естествените стихии, наблюдаване на климатичните процеси и на селскостопанската активност. Сателитът ще бъде подготвен за пълноценна работа 48 часа след въвеждането му в орбита за интервал от пет години, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР