Нов център за подкрепа на деца и семейства, бягащи от

...
Нов център за подкрепа на деца и семейства, бягащи от
Коментари Харесай

Във Варна откриха „Синя точка“ в подкрепа на бежанци от Украйна

Нов център за поддръжка на деца и фамилии, бягащи от войната в Украйна, откриха във Варна. Мястото, което се намира на ул. „ Братя Шкорпил “ 3, се назовава „ Синя точка “ и е едно от общо шестте разкрити у нас от началото на спора и общо 30-те в шест страни в района.

Инициативата за откриване на пространството, което би трябвало да оказва поддръжка на бежанците, е на УНИЦЕФ и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), съобщи кореспондент на Moreto.net.

Психолози, обществени служащи и адвокати ще работят на терен и ще дават на бежанците от Украйна психическа подкрепа; информация, препоръки и подпомагане за достъп до услуги (медицинска грижа, обучение, обществени помощи, настаняване и др.); правна помощ и съвещания.

Експертите от центровете за поддръжка на бежанци също по този начин разпознават непридружени деца и ги насочват към системата за протекция и услуги за деца в риск.

На събитието откриването на „ Синя точка “ участваха представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн, националният дипломат на УНИЦЕФ – актрисата Елена Петрова, и представителят на ВКБООН в България Нарасимха Рао Нилагири Лакшми.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР