Нов Център за настаняване от семеен тип за възрастни и

...
Нов Център за настаняване от семеен тип за възрастни и
Коментари Харесай

Община Трявна открива нов Център за настаняване на възрастни хора

Нов Център за настаняване от фамилен вид за възрастни и заболели хора следва да бъде открит в Трявна, който ще обгрижва консуматори от цялата страна и ще добави обществените услуги, които се дават на територията на общината. Добрата вест стана ясна, през днешния ден, по време на извършена работна среща сред кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева, шефът на Организацията с нестопанска цел в Италия – госпожа Паола Бриньоли, мениджърът на организацията – госпожа Емилия Щерева и шефът на центъра – госпожа Симона Димитрова.  

Центърът от фамилен вид ще бъде построен в постройката на някогашна къща за посетители в кв. “Божковци ” в Трявна, която ще бъде напълно ремонтирана и обзаведена, съгласно условията за даване на този вид услуга за възрастни и заболели хора. Мястото ще може да приема до 25 консуматори с опция за даване на дневна грижа на възрастните консуматори. Очаква се да проработи при започване на идващия месец, като сходно откриване на нов фамилен дом ще надгради обществените услуги, които към този момент се оферират на територията на Община Трявна и ще подкрепя още хора в потребност.  

Кметът на Трявна се срещна с Настимир Ананиев
През миналите дни кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева се срещна с представители на Комисията по районна политика,...
Прочети повече
“Ние разполагаме със фамилен дом за възрастни и заболели хора “Сребърно гнездо ”, който се намира в с. Борики, Община Габрово, само че заради огромния интерес на услугата, която предлагаме и потенциалът от 10 души, които може да обргрижваме, там, взехме решение да купим тази къща и да продължим своята работа тук в Трявна! ” показа госпожа Паола Бриньоли и благодари на кметът на Община Трявна за признатата покана.

Г-жа Силвия Кръстева приветства концепцията да бъде оголен сходен център от фамилен вид за възрастни и заболели хора в Община Трявна и поздрави присъстващите за грижите, любовта и топлината, които неуморно поставят за хората, ползващи обществената услуга.  

“Ние би трябвало да почитаме, да се грижим за възрастните хора и да им оказваме помощ, както те са помагали на нас през годините! Искам да Ви уверя, че в мое лице срещате един другар и човек, който ще подаде постоянно ръка в бъдеще при реализирането на взаимни планове сред Община Трявна и Вашата организация! ” показа кметът на Община Трявна и сложи началото на едно положително партньорство сред двете страни.

Центърът за настаняване от фамилен вид “Сребърно гнездо ” действа в с. Борики от две години. Г-жа Симона Димитрова, която е неразделно до възрастните хора споделя, че вършат фотография на всеки един консуматор, който постъпва първоначално при тях и след 3 месеца на новата фотография към този момент усмивки и щастливи лица.  
Два нови предмета влизат в Славейковото учебно заведение в Трявна
Предложението за съставяне на паралелка с профил “Софтуерни и хардуерни науки ” след приключен VII клас в Средно учебно заведение &ld...
Прочети повече
“Идеята на нашия фамилен дом е ние да обгрижваме с обич и внимание възрастните хора, да им предоставяме една предпазена и сигурна среда, с цел да се усещат те спокойни и щастливи! Това прави и нас самите щастливи! ” не крие удовлетворението си от хуманното предопределение госпожа Димитрова и добавя, че основаването на сходен център за настаняване от фамилен вид се заражда още преди 12 години с първото посещаване на госпожа Паола Бриньоли в старешки дом в България. Гледката, която дамата вижда с очите си остава вечно в съзнанието й и още тогава взема решение, че ще постави старания да промени методът на работа при даването на обществени услуги на възрастни и заболели хора и ще сътвори една топла и уютна среда за тях.  

В края срещата дамите от “Сребърно гнездо ” поканиха публично кметът на Община Трявна да участва на откриването на новия Център за настаняване от фамилен вид за възрастни и заболели хора в кв. “Божковци ”. От своя страна госпожа Кръстева одобри поканата и благодари за срещата!

Още от ГАБРОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР