Нов трус се задава в градския транспорт в Пловдив. Договорът

...
Нов трус се задава в градския транспорт в Пловдив. Договорът
Коментари Харесай

Нов трус в градския транспорт в Пловдив, прекратяват договор...

Нов трус се задава в градския превоз в Пловдив. Договорът за транспорт на пасажерите по осемте линии от общо 29 ще бъде преустановен, в случай че не се откри друга юридическа опция, научи „ Марица”. Информацията беше доказана и от отрасловия зам.-кмет Тодор Чонов.

Линиите, които ще останат без транспортьор, са № 4, 10, 12,20,22,24, 27 и 93. Договорът е подписан след търг с консорциум, в който вземат участие компаниите „ Автобусни транспорти – Пловдив”, „ Хеброс бус” и „ Автотранс 2000”.

Причината е, че има несъблюдение на курсовете, изключително по линия № 10 на „ Хеброс бус”, изясни Чонов.

 „ Налагаме наказания на компаниите, в това число за подминаване на спирките, само че отново всеки ден има несъблюдение на разписанията. Другият вид е да се подпише съглашение, съгласно което участниците в консорциума да поемат обслужването на линиите на компанията, която не извършва договора”, изясни Тодор Чонов.

Превозвачите са изумени от този поврат. Собственикът на „ Автобусни транспорти –Пловдив” Петко Ангелов показа, че по неговите линии осъществяването е 98 % и до момента от община Пловдив не е имало съществени забележки.„ Две години работихме в тежките условия на пандемията и сега в трите компании има 50 заболели от ковид”, разяснява той.



В общинско дружество „ Организация и надзор на транспорта” са показани копия от болнични, известен е и отрасловият зам.-кмет.

Превозвачите припомнят, че са вложили в закупуване на рейсове с екологичен клас 5 и 6, с цел да дават отговор на конкурсните условия. Решението за спомагателната дотация от 1 млн. лв., гласувано в Общинския съвет през септември, не е изпълнено, евентуално поради инспекцията на прокуратурата. Междувременно цената на нафта се повиши на 2,70 лв., растеж има и на другите горива. Петко Ангелов, инж. Веселин Дошков и инж. Димитър Чолаков разясняват, че единственото, което са желали от общината, е да се съблюдава европейски правилник, съгласно който от бюджета се покриват всички разноски при пробег на километър и се подсигурява минимална облага.

Предположението е, че конкурентна компания желае да вземе градския превоз в Пловдив.

„ Изпращаме съобщение на компаниите и в случай че не намерим различен вид, след прекратяването на контракта ще желаяме от регионалния шеф да позволи да предприемем незабавна мярка за възлагане на линиите на различен превозвач”, сподели Тодор Чонов.

По закон линиите могат да бъдат предоставени краткотрайно, след което общината би трябвало да разгласи нов конкурс.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР