Нов тест на американската хиперзвукова ракета AGM-183A по програмата ARRW

...
Нов тест на американската хиперзвукова ракета AGM-183A по програмата ARRW
Коментари Харесай

ВВС на САЩ неуспешно са тествали хиперзвукова ракета

Нов тест на американската хиперзвукова ракета AGM-183A по програмата ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) приключи с крах. Това заяви профилираният портал The War Zone, като цитира представител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Според лимитираната информация, оповестена от Военновъздушни сили, в четвъртък управляващите са са осъществени тествания на хиперзвукова ракета, която е трябвало да бъде изстреляна от стратегическия бомбардировач B-52. Не се прецизира местоположението на изстрелване. Военните са очаквали ракетата да се форсира пет пъти по-бързо от скоростта на звука.

„ Изстрелването е прекратено преди ракетата да се отдели заради незнаен проблем “, изясни по-късно представителят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. По думите му „ ракетата ще бъде върната на производителя, незабавно ще стартира анализът на телеметрията и бордовите данни ". Американските военни чакат „ да възобновят полетните тествания допустимо най-скоро.

Това е третият несполучлив тест на сходна ракета. Представители на Пентагона неведнъж признаваха, че Съединени американски щати изостават от Русия и Китай в производството на хиперзвукови оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР