Нов тест може да установи за 15 минути дали човек

...
Нов тест може да установи за 15 минути дали човек
Коментари Харесай

В Белгия разработиха нов 15-минутен тест за коронавирус

Нов тест може д а откри за 15 минути дали човек се е заразил с ковид . Тестът е създаден в Белгия, написа " Дейли телеграф ".

" Антигеният " тест реагира на вирусните протеини в проби , взети от горната част на гърлото зад носа и се появява във формата на попивателна хартия, сходно като това, което се употребява при тестванията за бременност.

Местната медия RTBF отбелязва, че новият тест за ковид може да докара до по-бързо обезпечаване на лекуване на доказаните случаи и ще се понижат лабораторните проби.
 Случаите на ковид в Австрия, Белгия и Чехия се усилиха
Случаите на ковид в Австрия, Белгия и Чехия се усилиха

Към тази заран Австрия е удостоверила нови 875 случая

Молекулярно-биологичните проби в лаборатория са по-точни, само че по-скъпи и лишава повече време.

При тестване през предходната седмица с 250 души е открито, че новият тест е удостоверил позитивни проби за ковид при 7 от 10 пациенти . Макар че пробата е със единствено 70% успеваемост, белгийските здравни управляващи позволиха продажбата му.

Бързият тест е създаден от Coris BioConcept и редица университети и сътрудници.
 За първи път спад на приетите в болница с ковид в Белгия
За първи път спад на приетите в болница с ковид в Белгия

Тази заран белгийските управляващи оповестиха, че за първи път регистрират спад на броя на приетите в болница хора с вируса

Създателите желаят пробата да бъде употребен от управляващите на национално равнище , защото ще смекчи тежестта върху опазването на здравето и ще понижи разноските. Редица лечебни заведения в Белгия към този момент възнамеряват потреблението му.

В Белгия има към 5000 случая на инфектирани, 178 души са умряли, а 547 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 375 000 доказани случая, а умрелите са над 16 300. Регистрирани са случаи в 195 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 425 000 случая и към 19 000 умряли в 170 страни, 109 000 души са се възстановили.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР