Нов тежък удар понесе репутацията на Boeing по време на

...
Нов тежък удар понесе репутацията на Boeing по време на
Коментари Харесай

Инженер от Boeing: От завода излизат дефектни самолети

Нов тежък удар понесе репутацията на Boeing по време на чувания в сенатски комисии, като инженер от компанията съобщи в прав текст, че " се създават дефектни самолети ", оповестяват международните организации.

Сам Салехпур описа, че е бил заплашван, откакто години наред се е опитвал да насочи вниманието на мениджърите си към разнообразни проблеми. " Имам съществени опасения за сигурността на моделите 777 и 787 и поемам професионален риск като приказвам за това. Не ми обръщаха внимание. Казаха ми да не сътворявам забавяния.

Откровено казано, предизвестиха ме да си мълча ", описа инженерът.

По думите му в заводите необмислено се употребява груба мощ - дори със скачане върху избрани елементи, с цел да се компенсират разминавания в сглобките. Резултатът - съществено нарушение на личните стандарти на Boeing.

Според компанията приказваме за ширината на косъм и това е прекомерно консервативно наставление. Салехпур отвърна с думите, че при полет на огромна височина ширината на косъма

се трансформира във въпрос на живот и гибел.

Друг очевидец - Ед Пиърсън, който е някогашен управител в Boeing и оглавява Фондацията за авиационна сигурност, дефинира като " престъпно замитане на следите " неналичието на задоволително документи, предоставена след случая от януари, когато 737 Max кацна спешно след откъртването на част от фюзелажа.

Все още компанията не е уведомила управляващите кои са служащите, които са пропуснали да инсталират 4 спомагателни болта и по този начин са основали причина за покруса в небето.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР