Нов тежък разрушител тип 005 – Аншан“, е постигнал оперативна

...
Нов тежък разрушител тип 005 – Аншан“, е постигнал оперативна
Коментари Харесай

Нов тежък разрушител тип 005 на китайските ВМС е постигнал оперативна способност

Нов тежък унищожител вид 005 – „ Аншан “, е постигнал оперативна дарба след неотдавнашни проби, и е подготвен за плавания в далечни води, заяви през вчерашния ден Централната китайска телевизия (ССТV).

„ Аншан “, към който по време на тридневните тествания в Жълто море са се включили разрушителите вид 052D „ Баотоу “ и „ Цицихар “ и други плавателни съдове, подводници, бойни и разследващи самолети и хеликоптери, симулирайки голям брой закани по едно и също време от морската повърхнина, под водата и във въздуха. Екипажът на разрушителя е трябвало да се оправя с разнообразни изключителни обстановки в реалистични бойни сюжети и да тества противовъздушната защита, защита от морско нахлуване и качества за битка с подводници в комплицирана електромагнитна среда, до момента в който направлява непрекъснато, се споделя още в известието на малкия екран.

Според предходни информации, кораби от същия клас като „ Нанчан “ и „ Лхаса “, които към този момент са постигнали оперативни качества, са направили далечни задачи до места като Японско море, Западния Тих океан и Берингово море. „ Нанчан “ беше част от групата на самолетоносача „ Ляонин “ в няколко морски образования.

Военноморските сили на Китай оповестиха въвеждането в употреба на шест огромни разрушителя вид 055, а точно „ Нанчан “, „ Лхаса “, „ Далиен “, „ Аншан “, „ Йен`ан “ и „ Уси “. Според известия, на вода са пуснати още два, с което общият брой на този клас кораби в китайската войска доближава осем. Корабите от вид 055 имат водоизместимост над 12 000 тона, оборудвани са със 112-клетъчна система за отвесно изстрелване на ракети и мощни качества за насочване в околната среда, което ги прави едни от най-мощните военни кораби в света, съгласно анализатори.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР