Нов старт на съдилищата у нас с падането на извънредното

...
Нов старт на съдилищата у нас с падането на извънредното
Коментари Харесай

Рестарт в съдилищата - слагат преградни стъкла между магистрати и адвокати

Нов старт на съдилищата у нас с рухването на изключителното състояние от 13 май. На 12 май Висшият правосъден съвет би трябвало да дефинира реда за работа.

Разпратени са към този момент призовки за първите съвещания. Юристи обаче се тревожат за здравето си. Адвокатите са обезпокоени, че скупчването на хора в правосъдните зали и коридори от другата седмица – ще сътвори риск от болест с COVID-19.

Срещу болестта в някои зали към този момент има преградни стъкла против вируса на съдийските места и банките на юриста и прокурора. Предвижда се такива да се инсталират и в други зали, сподели за bTV правосъдният министър Данаил Кирилов.

Адвокат Красимир Иванчев дава образец за какво е срещу скупчването на хора в храма на Темида.

„ Елементарно дело за ПТП стартира с 15 присъстващи вътре – служители на реда за очевидци, обвиняем, юрист на подсъдимия, потърпевшо лице, юрист на потърпевшото лице, прокурор, три движимости лица за по 3 експертизи, арбитър, правосъдни секретари. Плексигласът евентуално ще избави, аз не съм медицински експерт, само че зад едно място в съда, зад една банка в залата, неизбежно ще застанат двама или трима индивида зад едно стъкло. Не единствено един? Не може единствено един “, посочи юристът.

Адвокат Георги Коев пък е за неотложно пускане на всички каузи – цивилен, наказателни, административни.

„ При трима инфектирани затвориха всички съдилища, в този момент при 2000 ще ги отворят, по-малка ли е заплахата? Но към този момент ситуацията става нетърпимо, обществото е лишено от една от управляващите си “, сподели Коев.

Още причини „ Против “ бързото заработване на съда, съгласно адвокати:

Твърде доста хора из коридорите на съдилищата

Гледането на делата може да се отсрочи, без да има основни последици„ Да има известно систематизиране в границите на времето, с цел да не се получи процесуална лавина от голям брой каузи, т.е. да се претрупа и правосъдната система “, сподели правосъдният министър.

След като два месеца 70 на 100 от делата бяха замразени, в този момент правосъдната власт би трябвало да дефинира реда за рестартирането им - с цел да не се струпат всички едновременно.

В последните два месеца съдът гледаше единствено незабавни наказателни каузи и ограничения за неотклонение, без да позволява външни лица и медии. Стигат ли носенето на маска и рекомендациите за отдалеченост сред хората в правосъдните зали? И къде е салдото сред страха за здравето, потребността от приходи и възобновяването на правораздаването у нас?. Това ще взема решение висшият правосъден съвет вторник.

 



PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР