Нов средиземноморски циклон ще донесе дъждове днес и утре главно

...
Нов средиземноморски циклон ще донесе дъждове днес и утре главно
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Нов циклон ще донесе вятър, студ и сняг в планините през уикенда

Нов средиземноморски циклон ще донесе дъждове през днешния ден и на следващия ден основно в Западна и Южна България. В четвъртък ще има ново захлаждане, а в петък - стопляне. После в неделя ще застуди още веднъж. Това са последните дни на есента. На 1 декември е климатичната зима, сподели проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.

Балканите и Испания са най-топлите места в Европа. Сравнително хубаво и топло време ни чака на следващия ден. В София през днешния ден ще е относително топло с температури от 3 до 12 градуса, а на следващия ден - от 6 до 10. В четвъртък се чакат 4-9 градуса.

Нямат шанс хората, които обичат планината. В събота и неделя ще бъде извънредно - мощен вятър, сериозен мраз, изясни проф. Рачев.

Сериозна завивка ще се натрупа в планините над 1500 метра. Това е причина за сериозен сняг, уточни още той. От 4 до 14 градуса ще са температурите през днешния ден в Бургас, а на следващия ден - от 10 до 16.

Ако центърът на циклона мине по пътя на предходните, още веднъж ще има доста мощен вятър, сподели той. 4-13 градуса чакат варненци през днешния ден, а на следващия ден - от 9 до 15 градуса. Днес и в сряда във Видин ще вали дъжд, а в края на седмицата в Плевен се чака сняг.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР