Нов спор между управляващи и опозиция - БСП се обяви

...
Нов спор между управляващи и опозиция - БСП се обяви
Коментари Харесай

БСП се обяви срещу завод за отпадъци на територията на ТЕЦ - София

Нов спор сред ръководещи и съпротива - Българска социалистическа партия се разгласи против решението на Столичния общински съвет за започване на третата фаза от построяването на завода за преправка на боклуци на територията на ТЕЦ-София. Аргументите на Калоян Паргов – водач на БСП-София и общински консултант:

" За да се построи планът, Столична община желаят " Топлофикация " да поеме дълг от 134 милиона лв., което на фона на над 700 милиона лв. обвързване значи Топлофикация дефинитивно да потъне, тъй като тя и сега е в механически банкрут ", сподели той пред БНР.

Според социалистите сходен цех в границите на града ще сътвори и екологични проблеми. От ГЕРБ нарекоха тези изказвания „ операция “. Още повече, че предходната година самият Калоян Паргов е дал своя вот „ за “ дофинансирането на плана от Столична община. Председателят на Комисията по околната среда в Народното събрание Ивелина Василева акцентира:

" Екологичните стандарти на Европа са толкоз високи, че нито Европейската комисия, нито Европейската капиталова банка би одобрила и би финансирала какъвто и да било план, който не дава отговор на екологичните условия ".

Василева добави, че отпадъците могат да бъдат употребявани за генериране на топло- и електрическа енергия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР