Нов софтуер в МВР ще заличава регистрацията на автомобили, които

...
Нов софтуер в МВР ще заличава регистрацията на автомобили, които
Коментари Харесай

Нова система на КАТ! Прекратяват регистрацията на коли, които не са прехвърлени от собствениците

Нов програмен продукт в Министерство на вътрешните работи ще заличава регистрацията на коли, които не са трансферирани до 2 месеца на името на новия си притежател. Той ще отнася и санкция в размер на 200 лв..
Служебното преустановяване на регистрацията стана факт, откакто в края на предходната година влезнаха в действие промени на закона по пътищата. Така, в случай че новият притежател на автомобила не трансферира на свое име транспортното средство, то автоматизирано ще се заличава от регистрите на "Пътна полиция ".
Причина за нововъведението станаха множеството случаи, в които наши сънародници, продали колите си, след това бяха упрекнати в Гърция в подкрепяне на трафик на мигранти. Причината - купувачите не са си трансферирали собствеността по документи.
От 12 юни тази година в КАТ проработи и новата електронна система, която следи регистрацията на колите. Освен това, от март месец е построена и връзка сред Министерство на вътрешните работи и нотариалната камара, която следи за смяна на собствеността на транспортните средства у нас. От вътрешното ведомство припомнят още, че ръководството на автомобил, който не е регистриран, е закононарушение по силата на закона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР