Нов случай на грип в Бургаско. Болна е възрастна жена.

...
Нов случай на грип в Бургаско. Болна е възрастна жена.
Коментари Харесай

Очаква се по-сериозно разпространение на грипа в края на февруари

Нов случай на грип в Бургаско. Болна е стара жена. Щамът е от вид А по-известен като свински грип. Така потвърдените случаи на грип в страната стават 6. По-сериозно разпространяване на заболяването се чака в края на февруари.

Жена от Средец е първият възрастен пациент в Бургаско, инфектиран с грип през този сезон. Лабораторно доказано е, че става въпрос за по този начин наречения " свински грип ".
Величка Григорова - РЗИ-Бургас: Изследвана е в точния момент дамата, приета в болница е и при започване на другата седмица допускам, че ще бъде изписана.
В Бургаско острите респираторни болести тази година са три пъти по-малко спрямо 2019-та. Потърсилите неотложна помощ в дежурните кабинети в София в първите дни на 2020 са по-малко от предходната година по това време.
Д-р Димитрина Кънчева - дежурен педиатър в Център за неотложна помощ: Заболяваемостта е по-малка. Може би са факторите нали, че са празнични дни. Но предходната година отново празнични дни. Имахме доста по-голяма заболеваемост. Почти два пъти повече бяха болните. Величка Григорова - РЗИ Бургас: Края на януари ще бъдат достигнати по-високи стойности и вероятно през февруари епидемиологични стойности на болестта.
Повечето потърсили помощ са с риновируси. Симптомите са грипоподобни.

Д-р Димитрина Кънчева - дежурен педиатър в център за неотложна помощ: Хрема неразположение, температура, болки по стави и мускули. Да не се демонстрира самолечение, че народът всеобщо си прави самолечение и незабавно стартира антибиотично лекуване, което е супер погрешно.
За това при първите признаци е желателно да потърсим лекарска помощ. За да не заразим други хора, е целесъобразно да си останем вкъщи.
Д-р Димитрина Кънчева - дежурен педиатър в Център за неотложна помощ: Тази наклонност за вървене по молове и всякакви други събирания е желателно да не се демонстрират. Лична хигиена да се съблюдава. Тези маски дето се носят, те съдържат извънредно доста микроби. Така разнасяте инфекцията повече.
Очакванията са болните от респираторни инфекции и грип да се усилят след края на ученическата почивка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР