Нов случай на дописване на бюлетини. Всичко по темата: Местни избори 2023

...
Нов случай на дописване на бюлетини.
Всичко по темата:
Местни избори 2023
Коментари Харесай

Химикалката пак играе! Нов случай на дописване на бюлетини

Нов случай на дописване на бюлетини.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 814
В секция 32 в село Плоски, община Сандански, след края на изборния ден стартира броенето на бюлетините, осведоми бТВ.

Напрежение поражда при отчитането на гласовете за общинските съветници. Един от членовете демонстрира няколко бюлетини, в които е маркирана единствено преференция – няма номер на партия или коалиция.

„ Не са дали своят вот за никой. Не е единствено този лист, ами и идващият – недействителни са “, споделя един от членовете, само че получава отговор – „ 111 – това се знае кой е “.

Спорът дали бюлетините, на които има маркирана единствено преференция без номер на политическа мощ, видно от фрагментите, е изгубен, защото жена хваща химикалката и стартира да надписва бюлетините.

Жената не е член на секционната комисия. По-рано е отправена забележка да се дръпне от масата. Към нея се обръщат с „ Маре “.

Още преди разногласието на няколко пъти тя протяга ръка и надписва бюлетини. Докато стои в профил, изпуска неколкократно и химикалката си.

Предстои Общинската изборна комисия в Сандански да се запознае със случая, да установи кое е лицето, попълвало бюлетини, до момента в който членовете на секцията ги броят, да се организира съвещание и да бъде взето решение, обясниха от общинската комисия за бТВ.



Снимка:бТВ

В изборната нощ, а и по-късно, не е получен сигнал за неправда в секцията в село Плоски.

Според секционния протокол откритите в изборната кутия бюлетини за общински съветници са 436 – всяка една от тях е действителна, няма невалидни.

Двама гласоподаватели са отбелязали „ Не поддържам никого “. Само един кандидат под номер 111 от листите на всички партии и обединения за общински съветници е получил преференциален избор, подсилен от 221 души.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР