Нов случай на домашно насилие над жена. 45-годишна многодетна майка

...
Нов случай на домашно насилие над жена. 45-годишна многодетна майка
Коментари Харесай

Разследват домашно насилие над многодетна майка от село Виница

Нов случай на домашно принуждение над жена. 45-годишна многодетна майка от първомайското село Виница е била ударена в главата от брачна половинка си, в резултат на което е изпаднала в безсъзнание. Случаят е от 30 юли, а през вчерашния ден Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна отбрана по закона за домашното принуждение, откакто това е било поискано от юриста на пострадалата. Причината за експанзията била проявена ревнивост, описа нейният юрист.

Сигналът за упражненото принуждение е подаден от лекарите в първомайската болница, откакто потърпевшата е била прегледана. Тогава тя не е поискала да подаде тъжба. По-късно е изпратена в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, където е оставена за лекуване. Направени са й пет шева на главата.

" Констатирани са в резултат на този случай пострадвания по главата и охлузвания по гърба, в последна сметка тя е отишла в правосъдна медицина и съответният доктор е издал умозаключение, че става въпрос за лека телесна щета ", съобщи юрист Атанас Атанасов.

По думите на юрист Атанасов мъжът и различен път е упражнявал принуждение върху брачната половинка си.

" В Гърция са работили, там е имало принуждение, гръцките управляващи са образували дело, само че тя се е изплашила, че децата ѝ ще бъдат с татко в пандиза и е отдръпнала жалбата ", съобщи юрист Атанас Атанасов.

Според кмета на село Виница никой не е схванал за случая.

" Не съм забелязал нещо дразги, изобщо в кметството не са пристигнали да търсят някаква помощ, в случай че е имало ", съобщи Георги Русев, кмет село Виница.

Днес в селото е имало полиция, която е извела мъжа от фамилната къща. Ако той бъде приет за отговорен за породена лека телесна щета ще заплати парична санкция, а ограничаващата заповед против него е с деяние най-много до 18 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР