Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран

...
Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Търговище

Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран в община Търговище, оповестяват от регионалната администрация, представени от Агенция " Фокус ".
Заради случая е оповестена инфектирана зона, в която е неразрешен достъпът на всички лица, нямащи отношение към претърсването и използването на ограниченията за попречване и очистване на заболяването африканска чума по свинете и ограниченията за биосигурност.
Поставени са предупредителни табели към подзона „ А ” - на хижа " Младост ", на метода към пътеката и по асфалтовия път към хижата, на отбивките на пътя София-Варна, на пътеката към крепостта Мисионис. Осигурени са ежедневни дежурни екипи в региона на ресторант „ Ловна среща ” за недопускане на външни лица в подзона „ А ”. Извършват се претърсвания на подзона „ А “ от членове на ловно-рибарски сдружения и Държавно горско стопанство „ Търговище ” за умрели диви прасета.
В подзони „ Б ” и „ В ” на избраната инфектирана зона могат да се правят горскостопански и селскостопански действия, събиране на гъби, билки, трюфели, туризъм и други действия единствено след обезпечаване и използване на съответните минимални ограничения за биосигурност. Ловът в подзони „ Б ” и „ В ” се реализира при прецизно съблюдаване на разпоредбите при лов в инфектирани зони.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР