Нов скандален клип на пътя. Дете на 11 години е

...
Нов скандален клип на пътя. Дете на 11 години е
Коментари Харесай

11-годишно дете шофира със 150 км/ч в София, месеци по-късно няма реакция от институциите

Нов абсурден клип на пътя. Дете на 11 години е снимано от татко си да кара с близо 150 км/ч по околовръстното на София. Случаят е от април, само че за него майката на невръстния водач алармира Българска национална телевизия едвам през днешния ден. 
Прочетете още
През април Петя Бонева намира инцидентно в телефона на сина си видеоклип по какъв начин кара кола по Околовръстното на София. На клипа се чува глас, който инструктира момчето да не изпреварва, тъй като има камера на пътя и да се движи в междинната лента.

" Скоростта е 146 километра в час, вижда се на клипа. Гласът, който се чува, е на бащата. Притесних се за живота на сина ми, за живота на всички участници. Това е дете на 11 години, което няма никакви инстинкти, никакъв житейски опит ", сподели Бонева.

Майката, която е разграничена с някогашния си брачен партньор, споделя, че не знае дали синът ѝ и различен път е сядал зад кормилото или става въпрос за случаен случай.

" Той ми изясни, че татко му го е окуражил. Предложил му е да го създадат. Естествено детето няма ясна преценка за рисковете. Съгласил се е ". Петя твърди, че е подала сигнал до разнообразни институции. В края на лятото внимание обръщат само от Столична дирекция на вътрешните работи, където е била извикана на диалог.

" Поради неразбираеми за мен аргументи институции, които би трябвало да съблюдават законодателството и да постановат някакви санкции, просто никой от тях не ме потърси. "

Всяка една държавна институция е осведомена за случая, сподели юристът на майката Николай Николов: " Дадена е флашка на обществените и в съда има. Няма отговор, никой не подхваща никакви дейности половин година "

Според специалисти в региона на пътната сигурност сходно държание е жестоко нарушаване на закона за придвижване по пътищата.

" Санкцията е дерегистриране на автомобила, събаряне на регистрационните табели. Също и санкция, която би трябвало да се наложи. Това не би трябвало да бъде толерирано. Напротив, " Пътна полиция " би трябвало изрично да вземе отношение ", разяснява Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевши при произшествия.

Подобно видео не е казус. Миналия месец дете беше снимано да кара рейс по автомагистрала " Тракия " в скута на водача.

" На тези хора, които споделят " Какво толкоз ", аз бих ги питал - ще отидат ли на ортодонт, който няма обучение. Ще легнат ли на операционната маса при човек, който не е хирург? Никъде по света не е възможно деца да карат ", сподели Владимир Тодоров.

От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха за " По света и у нас ", че полицията е почнала инспекция, а резултатите ще бъдат оповестени, когато тя завърши.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР