Нов скандал в пленарната зала заради днешната дата 9 септември,

...
Нов скандал в пленарната зала заради днешната дата 9 септември,
Коментари Харесай

Скандал заради 9 септември в НС, от ДБ напуснаха залата

Нов скандал в пленарната зала поради днешната дата 9 септември, на която през 1944 година в България се прави прелом, положил началото на 45-годишния комунистически режим.

Всичко стартира с декларация от името на парламентарната група на „ Демократична България “, в която Атанас Атанасов напомни, че през 2000 година 38-то Народното събрание одобри закон, който афишира комунистическия режим за незаконен.

„ Макар и този закон да е декларативен, в него са изредени редица закононарушения, осъществени във връзка с цели групи от българското население. Хора, преследвани поради своите убеждения и генезис “, сподели Атанасов, припомняйки още събитията към проведения по-късно Народен съд и задържаните тогава над 20 хиляди души от българския политически, икономически и културен хайлайф.

„ Разстреляни са хора, които са се борили за българската национална еднаквост “, продължи Атанас Атанасов.

„ От всеки различен съм очаквал декларация за 9 септември, само че не и от Демократична България, половината тук са деца на остарялата номенклатура. Част от вашите родители довечера ще честват. От тук нататък всяко изречение от Демократична България би трябвало да го възприемаме като подигравка “, реагира остро Александър Симов от Българска социалистическа партия.

Според него историческата дата непрекъснато се употребява като „ политическа дъвка “ от някои партии, които „ бъркат в историята с мръсните си пръсти “, защото не могат да предложат проект за бъдещето.

Думите на Симов бяха признати бурно в редиците на Демократична България, чиито депутати напуснаха пленарната зала.
Позиция заеха и от парламентарната група на „ ИТН “.

„ В нашата парламентарна група няма деца на партийни величия “, сподели от трибуната Тошко Йорданов и добави: „ 9 септември е черна дата в българската история, каквото и да разправят някогашните комунисти “.

„ Днешният ден продължава да разделя България, наподобява за 30 години не сме съумели да си извиним един на различен. Всички се пробват да натъкмят историята по личните си стремежи. Нека върнем човешкия си облик, да успеем да преглътнем историята или ще бъдем погълнати от нея “, изрази позицията на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Арман Бабикян.

„ Не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите “, обърна се той шеговито към сътрудниците си от левицата и прикани:

„ Да си извиним и да вървим напред, другояче продължаваме да живеем в предишното, в случай че желаете да живеете там – прав ви път “.

„ Смирете се пред жертвите, предците ни, в името на България “, приканиха и от ГЕРБ в позиция, изразена от трибуната от депутата Петър Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР